Året 2008...

2008-12-23

 

GOD JUL!

Äntligen är Julen här, längtan är snart över och vi får se vad Tomten tycker vi behöver.

Ett 2008 fyllt av glädje, nu väntar vi bara på den 24:e, tills vi ses igen säger vi bara -Kom igen, för nästa år blir det Racing och skoj, för visst är det kul att åka Hoj!

Vi önskar ALLA en fantastisk Jul, vi ses i spåret på det nya året!

Roger, Alex, Adde, Benna, Lena

 


2008-12-13

 

 

 

 

LuciaRacet 2008

Ja, då var det över för den här gången. Alla timmar i garaget med förberedelser visade sig behövas, visst missar man vissa saker som kunde gjorts bättre, men man lär sig hela tiden.

En sak är säker, när det gäller mörkerkörning finns det bara ett facit, det gäller att ha ordning på lyset, och vilken skillnad att köra med två Xenon, en på hojen och en på knoppen, där har vi nyckeln till "snabb" körning i mörkret!

Får gratulera grabbarna i SundbergRacing till segern i juniorklassen, hade en härlig fajt med Adde H, Mathias P och Tim L, riktigt roligt och jättebra kört allihopa!

Seniorklassen bjöd på tidernas fajt, tänka sig att det endast skiljde 20 sec. efter 10 timmar, grattis till Thomas P, Fårö M och Matte J, måste väl också lyfta på hatten för Åkerbloms med Kalström, en eloge för kämpandet! 

Måste bara sammanfatta LuciaRacet 2008 i stort... Riktigt roligt och en kanonstämning, synd att inte fler lag kan vara med i alla klasserna...

Får Tacka Ove och Petter för bra samarbete och härliga kämpatag, nästa år stiger vi upp på pallen, WR ÄGER!

 

Bilder Reportage Resultat

 

 

 

Benjamin som bara för två veckor sa att det var en mördarbana och slängde in handduken efter mastervarvet hittade åkglädjen igen, lite problem i en backe på första varvet som ordnade till sig, tog ett tag men övriga varv gick bara bättre och bättre.

Härligt kämpat och riktigt bra kört!

 

  Alex får ju snart parkera, kör ju ifrån gubben med över minuten per varv, inte bra, men vilket härligt tempo det börjar bli, hoppas bara benet kan bli bra nu när han får vila några dagar.

Imponerande!

  Adde har fått till en jäkla fart, behärskar skogen jättebra och får till riktigt bra tempo, punkis på första varvet gjorde förståss sitt, men resten gick kanon!

Mycket bra kört Adde!

 

  Roger började lite trevande, knappt någon körning på en och en halv månad visade sig på farten, slipprigt och halt men kom snart in i det. Mörkerkörningen är fruktansvärt svår, hur sakta kan det gå innan man ramlar?, men nu vet vi vad nyckeln till bra mörkerköring är...minst två Xenon!

2008-12-06
Ett härligt formbesked!

Då var det dags för Roger att prova styrkan i axeln, fem veckor efter nyckelbensbrottet var det äntligen läge att känna på det. Glädjande nog så funkade det ganska bra, gick bättre än förväntat!

Vi kan bara konstatera att dagens träning var riktigt kanonkul, synd bara att inte Alex kunde köra!

Nu laddar vi om och förbereder oss för årets avslutningstävling, LuciaRacet, ska bli kul!

Veckan som kommer blir att förbereda Xenonlampor och allt övrigt.

Preliminär konstellation blir: Alex, Adde och Benna i lag, Jeppa S som Alex skulle köra med är ju tyvärr skadad.

Roger, Petter och Ove samlar ihop styrkan och räknar klart med att ge även dom bästa en rejäl omgång...vi får väl se!

 

Adde har fått upp farten, och inte nog med det, han kör om farsan även att han är beordrad att lugnt lägga sig bakom...   Benjamin fick också till det, har en helt annan kontroll på åkandet samtidigt som det börjar gå riktigt fort i skogen...växeldrar med Adde!   Alex fick stå över, är inte bra i benet sedan ÖM 4, hoppas bara att det hinner bli bra till Lucia!   Roger hade premier efter skadan på GGN. Tanken var att känna på det lite för att kunna avgöra om det blir någon start på Lucia, men det funkade rätt bra, inte mer ont än vanligt i axeln bådar gott!

2008-12-03

 

Kolla in alla häftiga bilder från GGN!

Magnus Fredrikssons fantastiska GGN-bilder från racet är bland det häftigaste i endurobilder som går att uppbringa, snacka om läckra!

Kolla här >>


2008-11-29
 

Ett ovanligt tufft ÖM!

Det blev ett ovanligt tufft ÖM där många av förarna fick problem, men riktigt spännande för publiken eftersom ingen kunde vara säker genom skithålet...vem kommer igenom...och vem sätter sig...

Tyvärr så var ju oturen framme för både Benka N och Jeppa S som skadade sig. Hoppas att det går bra och att dom snabbt kan krya på sig!

Banan var så pass svåråkt att Benna slängde in handduken efter mastervarvet, ett bra beslut, allt ska kännas bra och roligt...det är ju därför vi kör!

Nästa Race blir LuciaRacet!

 

 

Bilder >>

Adde fick till en kanonstart, tätt efter Petter stack han iväg. Gick jättebra och kom in i sitt egna tempo, ledde när plötsligt hojen strejkar vid skithålet, drog ingenting och förklaringen kom efter söndagens tvätt, trasig koppling...inget vidare med tanke på placeringen, men det är bara att gratulera Viktor L till segern i 80 CC klassen! Riktigt surt men det är bara att bita ihop, blir fler tävlingar...

 

 

Benna slängde in handduken...

Roger dreglar vidare...snart så...

Resultat >>

  Alex fick inte till den där kanonstarten som hade behövts, det blev ju heller inte bättre när han med sänkt blick fastnade i kö i skithålet på första varvet efter en  förare som satt fast. Började köra upp sig och plockade placering efter placering när en vurpa slog upp skadan från Ränneslätt...kämpade på ändå och tog sig i mål...härligt kämpat!

 


2008-11-22

En riktigt Tuff ToftaKåsa!

Ett snabbt väderomslag av Kung Bore utan att det var beställt gjorde Toftakåsan till ett tufft riktigt KåsaRace. Underlaget med lite snö som fallit under natten polerades till isfläckar på sina ställen som i sin tur gjorde det riktigt förrädiskt, här gäller det att hålla tungan rätt i mun!

Riktigt imponerande att så många kunde fullfölja, framför allt på nattetappen som bjöd på extrema snöförhållanden.

En härlig tävlingsform med mycket snack i depån och härlig stämning, trots svårigheter...

Härligt kämpat ALLA!!

 

Alex hade en riktigt härlig dag, börjar att vänja sig med nya hojen och trivs riktigt bra, syns också på hans tempo som ökar från gång till gång. Det blev riktig kåsakänning, satt fast i ett surhål nere vid hästskon men kom efter mycket kämpande upp. Härlig tempoökning ihop med Erik samtidigt som Johan och Alex hjälptes åt att dra...

Bilder

 

Benna var anmäld men fick tyvärr med halsont lämna WO, trots riktiga förberedelser inför kåsan kunde han inte komma till start.

Roger är ju rejält körsugen, vill ju också vara med men får väl ligga lågt till nyckelbenet är läkt, är ju mycket bättre men inte tävlingsdugligt...

 

Resultat

Adde kämpade på bra, trots avsaknad av konkurrens i klassen får man lyfta på hatten! Mycket bra kämpat och bra tempo...rullade på bra trots svåra förhållanden. Några vurpor och lite markkänning med skrapsår hör till en riktigt tuff kåsa! Hoppas på bättre väder till nästa tävling ÖM 4...


2008-11-15--16

Riktigt Imponerande!

Riktigt imponerande att se hur man i våra ögon har ork, lugn och framför allt kunskap att riva en halv motor och börja byta växellådsdetaljer, mitt i skiten, mitt i natten, mitt i mörkret och mitt i Vimmerby. Fantastisk insats av Kristoffer Almén, det är bara att gratulera till 7:e platsen, lite snopet mindre än 1 sec. efter Nisse som blev 6:a. Frågan man ställer sig är ju hur man klarar att behålla lugnet och skärpan i ett läge som detta?

Härliga kämpatakter och mycket lärorikt!

Bjerkert klarade det!

Kåsan blev precis som den skulle, hård, tuff, spännande och oerhört imponerande! Carl-Johan Bjerkert lyckades att hålla undan för Jocke Ljunggren som naturligtvis var en av förhandsfavoriterna. Efter dagsetappen var det nog många som trodde att rävarna i kön skulle komma och plocka men Bjerkert lyckades behålla lugnet ända in i mål. Imponerande att se alla förare, serviceplatser, följeåkare, servicepersonal och framför allt förarnas eget mekande. I kåsan är det inte tillåtet att ta hjälp med själva mekandet...

Vi har haft en kanonhelg, visserligen blir det inte mycket sömn, men det är ju det som är hela grejen med Kåsan, häftigt med allt folk i skogen, mitt i natten kan man räkna tusentals besökare, mitt ute i skogen, lovar att vi aldrig sett så många pannlampor någon gång tidigare.

 


2008-11-09

 

Crossträning på Tippen

Tre riktigt supersugna grabbar tvingade iväg farsan till Tippen, ytterligare en förare hade trotsat novembervädret, Roffa N. Grabbarna hade skitkul och sa efter att det var riktigt GGNföre!

Vatten och riktig jocka gör det hela ännu roligare...det börjar dra i tarmen...

Det är riktigt kul att se hur roligt dom har!

 

 

2008-11-08

 

 

Det drar ihop sig...

Det drar ihop sig till säsongens sista stora avgörande, Novemberkåsan. Vi tänkte åka i år, ja som publik förståss, ingen idé att ens försöka...

Vi drar till Vimmerby, inte för att kolla in Astrid Lindgrens värld, utan för att se den spektakulära tävlingen, som klassas som en av dom hårdaste. Senast Roger var på kåsan var 1989, Vimmerby stog även då som arrangör...ja, publik även då om någon mot förmodan skulle undra...

 


2008-11-06

Finns ännu några kvar...

Fullfartsvurpan i GGN starten var ju allt ifrån skön, kunde naturligtvis gått mycket värre om inte förare # 1034, Göran Pettersson från Varbergs MK hade ställt sig ivägen för dom andra förarna.

Ett hjärtligt Tack för hjälpen och härligt att det finns sådana hjältar som är beredda att offra både sig själva och sin placering...

På bilden intill kan man se hur gubben ligger och krälar, minns att man tänkte att snart smäller det i ryggen, men det klarade sig, tack vare # 1034, Göran Pettersson!

 

 


2008-11-05
 

Vi hissar Grönflagg för Adde!

Måndagen var en glädjens dag, trots all bedrövelse med GGN, äntligen är Addes gips av och vi kan bara konstatera att läkarna ger grönflagg för Adde!

Inga smärtor = full gas! säger läkarna, vi får väl ta det lite lugnt i början...

SundbergRacing har haft ett skadefyllt år, nu sitter Roger med nyckelbenet av och man kan väl säga att tillfällen som vi alla fyra kunnat kört under året har varit få, men skam den som ger sig...vi får väl hoppas att det vänder...

 


2008-11-01
En oerhörd besvikelse!

Alla förberedelser var klara och allt var som det skulle, fokus in i minsta detalj, förberedd med allt man kan tänka sig, tidigt till starten, stog i första led och jättekoncentrerad, fokus på startlamporna, grönt ljus, iväg enligt planerna, full mutter på fyran, så mycket som går, när två vurpar precis framför, hinner inte reagera förrän det smäller, slår i handlöst och med en fruktansvärd smärta som följd.

Som tur är blev jag inte påkörd av bakomvarande utan efter ett antal minuter får jag hjälp upp av sjukvårdspersonal, smärtan lägger sig och jag beslutar efter att fixat koppling, bromsgrepp och framgaffel för att ge mig av, sopsist naturligtvis.

Rullar på, tänkte för mig själv att jag skulle fixa två varv för att säkra klassikern, jävligt frustrerad över vad som hänt, arg på dom andra som vafan, kunde väl hålla sig på hjulen, vurpar oförklarligt ett par gånger, har ett jättejobb att få upp hojen, märkbara smärtor i axel och höft, när jag strax innan tankslingan blir nerkörd av en annan förare och fixar knappt att få upp hojen, går in i tankslingan och beslutar att det är över...

På akuten får jag sedan beskedet att nyckelbenet är av och frustrerad sitter man och bara vill tillbaka för att åtminstone få se fajten i elitklassen när inte mindre än tiofaldige världsmästaren Stefan Everts kommer in i väntrummet, skadad han med!

Fick några ord med Everts, vi pratade en del om vad som hänt  och att det var jävligt Boring, men för mig var det ju alla fall en höjdare att få snacka med honom...

Söndag, hojen har grabbarna tvättat, jag har smugit omkring med svansen mellan benen och försökt smälta katastrofen, hoppas verkligen att man snart kommer över den...vi får helt enkelt vända blad, blir ett nytt GGN nästa år, hoppas förståss stå där på linjen igen, det är ju det man längtar efter hela året...

Så kom även förklaringen till vurporna, bromsskivan fram är otroligt krokig och framhjulet går knappt runt, trofan att det släppte hela tiden och var otroligt svårkört!

En erfarenhet rikare, nu vet jag hur det känns att åka ett nästan helt GGN varv med brutet nyckelben...inge vidare!

Vill bara passa på att gratulera, Tommy E från Vika till fem varv och pokalen, Mats Åkerblom, äntligen fick han till det, Björn Å, Tomas P och Ove E till riktigt framstående placeringar, härligt jobbat!

Tack även till servicepersonalen, blev ju inte som vi tänkt oss, men tack ändå!

Nu ska jag gå och lägge mig, men jag har iallafall snackat med Everts, ha ha och jag får väl säga som han, man vinner inga Race på sjukhuset!

 


2008-10-30
GGN firar Femårsjubileum!

 

 2004 var det premiär...tyvärr ingen logga
 

GGN 2008 blir ett jubileum både för GGN som tävling och SundbergRacing. Roger har femårsjubileum och hoppas naturligtvis på ett minst lika bra resultat som 2007. Förberedelserna är i full gång, full fokus gäller och allt går enligt planerna. Nu har man ju mycket klart sedan Ränneslätt men visst är det en hel del som ska fixas.

Tommy Bodén mfl. kommer även i år att sköta servicen, nu börjar även grabbarna få sådan rutin att Tommy har god hjälp av dom. Kommer även i år gör Tommy Ekström från gamla Vika, han närmar sig med stormsteg men allt kommer att göras för att hålla Tommy bakom, men mycket kan hända...

Det kommer nog att bli ett riktigt tufft race, regnet öser ner på en redan helt vattensjuk bana...hoppas att prognosen med sol på lördag håller i sig!

 


2008-10-22

Nyfiken på nya Race?

Glöm inte att köpa senaste Race MC-Sport, vi som prenumererar har redan fått senaste numret och jag kan lova att det är mycket intressant läsning...

 

 


2008-10-18--19

Ränneslätt avklarat!
Resultat

 

Bra väder gjorde Ränneslätt till ett överkomligt race. En jättekul helg med riktig enduro gör det väl värt med alla förberedelser som krävs.

Den i klassikermått räknat mest tekniskt avancerade banan höll hyggligt förutom alla djupa stalp på slutet, blev ganska uppkört. En för övrigt rätt trång bana gör det väldigt vanskligt med köbildning i motionsklasserna, men det gäller att intala sig själv att det finns inga kölappar i ett race av den här sorten. Det märktes på söndagen när det var dags för ungdomsklasserna att det var rejält stalpigt på vissa ställen vilket skapade onödiga risker med flera krascher.

Tidig söndagsmorgon, knappt hade solen gått upp när det var dags för Benjamin att ställa sig redo på startlinjen, var faktiskt lite skumt när starten gick så det var tur att det inte var mer mulet än det var. När sedan Alex hade gjort sitt var det dags för eliten, tyvärr blev startfältet lite väl urholkat när vare sig Mats Nilsson eller Jocke Ljunggren dök upp, hade ställt in oss på en riktigt intressant fajt i elitklassen.

Vi får skrika grattis till Björn Åkerblom som spöade upp breddförarna ordentligt och knep förstaplatsen, härligt jobbat Björn, sedan får vi inte glömma Erik Levanders stronga insats i motion 30-39, slutade som 30:de vilket är riktigt bra!

Däremot är det nog en annan kille som helst vill glömma Ränneslätt 2008, Henrik "Diket" Lindqvist, efter att fått stående ovationer från publiken efter att kämpat sig loss ur det beryktade diket var det osäkert om han ens hade fått med sig rätt hoj hem...

Nu tvättar vi och laddar om inför det slutliga avgörandet...på fastlandet säger dom rätt och slätt...GOTLAND!


Grattis Björn!

Roger fick till en kanonstart, var runt 20:e man ur böj och kom iväg helt enligt planeringen. Rullade på bra med bra tempo, kroknade lite på tredje varvet men fick ny kraft till fjärde, tur för så mycket att ge på bakåt är det inte, tangerade placeringen från 2007 och missade pokalen med några stycken igen, riktigt retligt! Plats 70/266 startande, klart nöjd förutom den där jäkla pokalen, får bli nästa år...   Benna kom iväg hyfsat men stördes av en stor startkrasch utan att själv bli inblandad. Fick upp ett riktigt bra tempo och var inne på andra varvet när vurpan kom. En ond arm och ett avbrutet kopplingsgrepp gjorde att racet fick brytas. Otur men med facit i hand gjorde Benna rätt som inte riskerade sin arm mer, det kommer fler tävlingar och det märktes att han saknade Adde där på startlinjen...bra jobbat Benjamin, vi tar nya tag och nästa gång går det garanterat bättre!   Alex fick även han till en kanonstart, har varit lite nervös att inte nya kickknixen skulle sitta när det väl var dags men det gick kanon, var bland dom tio första ur böj! Rullade på men gjorde en riktig vurpa innan diket, mycket vatten och lera gjorde det hela väldigt slipprigt så han voltade rejält med både han och cykel och slog i höften kraftigt. Tveksam om fortsättningen bet han iallafall ihop och tog sig i mål på en 42 plats. Bra kämpat och en stor heder till att du inte gav dig, ett bra tempo bådar gott inför nya race, härligt kämpat!

Lördag, klass motion Söndag, klass 13, ungdom Söndag, klass 14, ungdom Söndag, klass Elit, Bredd

2008-10-16

Alla förberedelser klara för Ränneslätt!

Det drar ihop sig, efter dagar av förberedelser är det mesta klart för Race! Långa dagar och sena kvällar i garaget tär på krafterna, men det är spännande och se hur grabbarna ställer upp på varann och ger allt för att vara så förberedda man bara kan.

Vi drar mot Eksjö för andra perioden i årets Enduroklassiker!

Hoppas vädret håller i sig och att det blir lika kanon som förra året, nu är vi laddade, det är nu vi hoppas få betalt för träningstimmar och förberedelser...vi får väl se...

Alex var ute på P18 på tisdagsträningen för att lära känna hojen lite mer, har ju inte blivit många timmar på nya hojen innan race, men man såg en klar skillnad på crossbanan, ser ju riktigt enkelt ut. Sista justeringarna är gjorda och han är jättenöjd med hojen, se nu bara till att få igång den i starten, inte riktigt van vid fyrtaktaren...

Vi önskar alla andra kämpar lycka till, tro bara inte att VI viker ner oss, det är nu vi ska åka om det...

 

Några bilder från P18 >>

Vi lider med Adde som får lämna WO och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Tack för all hjälp med förberedelserna, nästa år då jäklar SKA du köra Ränneslätt!

 


2008-10-10

En riktigt stolt ALEX!!

Äntligen var det dags att dra och hämta nya Yamman, en Yamaha YZ 250F, det blev den vita och en riktigt stolt Alex tog farväl av sin Yamaha YZ 125. Efter två säsonger med mycket hojåkande var det dags att ta farväl, det har varit en mycket bra kompis!

Vi hade lite tid över så vi drog en sväng till Öland och åt upp matsäcken, Alex hade aldrig varit på Öland så vi tyckte det var bäst att passa på.

Direkt på lördagen var det dags för premiär och inkörning, vi drog till Tofta och det bär ju emot att sätta en så fin hoj i skiten, men det är ju Racing. En bra dag på Tofta med inkörning och test gjorde Alex riktigt glad, han var jättenöjd med den nya hojen och tyckte den gick kanonfint, dagen avslutades däremot med punkis på baken.

Benjamin och Roger gjorde genrepet inför Ränneslätt, nu är det service och förberedelser som gäller, Alex får köra lite i veckan för att lära känna hojen till söndagens Race i Eksjö, Adde får stå över men nu är humöret tillbaka och han jobbar och sliter för fullt för att hjälpa oss andra med alla förberedelser...

Vi får tacka EliassonRacing för hjälpen och en trevlig affär...

Bilder >>

 

2008-10-07

DEPP I LÄGRET!

Efter en fantastisk Endurohelg kom så dråpslaget, Adde gör en skitvurpa på uppvärmningsvarvet på P18, tar emot sig så olyckligt att det blir en spricka på underarmsbenet, höjden av otur!!!

4 veckor i gips, WO i det så efterlängtade Ränneslättsloppet och en Adde som är jätteledsen...vi andra lider med Adde och tycker det är jäkligt orättvist.

Efter att precis blivit bra från skadan på lårbenet så kommer då detta... måtte det ändå ta slut!

 


2008-10-04--05

 

EnduroTräningsläger Tofta

 

Äntligen var det dags, lång längtan och stora förväntningar på det stundande lägret var äntligen till ända. FMCK Gotland, Enduro hade tillsammans med Enduroschool i Lidköping fått förmånen att låna fältet för en hel helg med träningsläger.

Tränare var Anders Olofsson från Enduroschool tillsammans med Kristoffer Almén från SMK Värnamo, meriterad SM åkare och Dennis Dahlin, Tranås MS, vinnare av USM i enduro 2008.

En hel del matnyttigt fick vi med oss att träna vidare på och många deltagare gjorde rejäla framsteg, och framför allt var det jättekul. En riktig kanonhelg!

Vi bugar och tackar alla för en härlig upplevelse och en trevlig helg, hoppas vi får möjlighet till fler läger...

 

  Bilder

Reportage


 

2008-09-28

KM 2008, Cross P18

En strålande höstdag med kanonväder skapade dom bästa förutsättningarna för ett lyckat race.

SundbergRacing representerades av Alex, Adde & Benna går på läkning, Roger lämnade WO.

Alex gjorde en kanontävling rakt igenom och slutade på pallplats för första gången, efter mycket förberedelser fick han äntligen till det!

Första heatet fick han en ganska taskig start men körde upp sig till 4:e plats men gjorde en miss i näst sista kurvan och tappade till 5:e, missade vallen och körde rakt ut men var snabbt uppe i spår igen och kunde hålla 5:e platsen in i mål.

Andra heatet fastnade han på grinden, tur för grindautomatiken strejkade och heatet flaggades av för omstart. Ny start och kom iväg rätt taskigt igen men höll fullt på yttern och tog dom flesta och var 5:a ur böj, körde jättebra och stabilt och låg på en 2:a plats när varvningarna kom, valde lite fel spår så Frank Andersson smet på innern, slutade 3:a.

Totalt erövrade han 3:e platsen och fick en jättefin pokal!

Härligt kämpat och Grattis till en kanonplacering, vi är jättestolta över Dig Alex!


2008-09-20

Enduro ÖM 3, Tofta

En härlig septemberdag med bra väder, rolig omväxlande bana och en härlig Endurostämning, kan det bli bättre?

Det var tufft, en omväxlande bana med otroligt mycket sten gjorde att många tvingades bryta med punktering, förrädiskt med dessa skarpa stenkanter som slår hål på det mesta, förutom korv förståss.

Det skulle visa sig vara sista genrepet inför dom stora avgöranden som ska komma, Ränneslätt och GGN, endast träningslägret med Enduroschool 4-5 oktober återstår.

Skulle behöva lite träning på riktigt hal kalksten för att vara riktigt förberedd...

 

 

Resultat

Bilder

 
Alex fick inte till starten som han önskade, men plockade placeringar tills vurpan på myren där dom rackarna smet förbi. Snabbt uppe började jakten och rullade på bra, lyckades inte riktigt med tempot utan hamnade bakom utan initiativ till att köra om. Lätt att det blir bekvämt att ligga bakom, men man lär sig alltid något...lyckades dock komma 9:a vilket är en bra placering, men nästa gång tar vi i lite mer...   Roger fick återigen en kanonstart, först iväg men på innern smet Johan L som drog iväg. Försökte snabbt hitta sitt eget tempo och lyckades trots ett par placeringstapp hålla stressen stången. Hade en riktig fajt med Henrik L men lyckades inte, rullade på bra trots rejäla skavsår i händerna och slutade på en 7:e plats, klart nöjd. Kändes många gånger som punkis både fram och bak men tyckte ändå det gick bra men mycket riktigt så hade inte punkteringsförbannelsen släppt, punkis fram denna gång...förklarar en del svårigheter...

 


2008-09-15

Nu Även Grönflagg för Benjamin!

Nu är det klart, gipset är av och armen känns bra, det var skönt att det inte krånglade. Tyvärr är det fortfarande vila 2-3 veckor för att inte riskera något, blir lagom till träningslägret på Tofta.

Samma läkare som opererade Adde, klart han undrar vad vi håller på med...

Snart Ränneslätt så det gäller att inte vara för het så det blir inställt.

Skönt Benna, nu kan även pappa ha lite bättre samvete.

 


2008-09-14

Grattis Benjamin 12 år!

Äntligen kan spänningen släppa, efter att varit nyfiken till tusen på vad paketen innehåller kom då till slut dagen där dom skulle öppnas. En liten tjuvstart på födelsedagsfirandet skedde redan på lördagskvällen, men inga presenter förrän det är dags!

Vi skriker GRATTIS och ropar HURRA för Benjamin som är så bra!

 


2008-09-13

En riktig träningsvecka!

En riktig träningsvecka med både Enduro och Cross, tisdag P 18, onsdag och lördag Tofta, saknar halva styrkan pga. skador men hoppas snart att dom ska vara fit for fight. Märks att det börjar dra ihop sig till avgörandet, mycket folk både på crossbanan och på Tofta, härligt!

Kul att Roffa Nyberg hittat tillbaka, sakta men säkert efter knäskadan.

 
Alex fick nöja sig med två tillfällen i veckan som gick, prov i skolan gör att ibland måste man prioritera och det är sunt att prioritera studierna i dagsläget, det är ju nu det gäller...körningen går kanonbra!   Roger fick en rejäl träningsdos veckan som gick, två på Tofta och en på P 18, går riktigt bra...   Adde var med på onsdagens träning på Tofta, storservice med ventilshimsning gjorde att han fick hålla i kameran på P 18. Efter operationen ligger han lågt, är rätt sänkt, med stor förståelse, krya på dig Adde!   Benna är "unfit for fight", gipset är kvar och ska av på måndag, sedan tar det säkert ett par veckor innan han kan vara "fit for fight". Vi har passat på att göra en riktig service med ventilshimsning även här, gäller att hålla koll...

2008-09-11

Äntligen Grönflagg för Adde!

Äntligen kom dagen när spikarna i det brutna lårbenet skulle ut. Efter snart exakt ett år sedan den ödesdigra kraschen på P 18 var det dags att ta ut skrotet.

 Operationen gick bra och efter att såren läkt och stygnen är ur, tar väl ett par veckor, så har vi en Adde utan restriktioner.

Nu kommer han att kunna fungera fullt ut i sitt knä som störts av dom putande spikarna. Benet är helt läkt och ser kanonfint ut på röntgen.

Nu är det bara att vänta till nästa vecka när Benjamin blir av med gipset på armen, hoppas det går lika bra!

 


 

Giganternas kamp 2008

Nilsson #1 - Everts #72

 

 

Äntligen, GGN:s startlista uppdaterad med det man önskade sig, Stefan Everts kommer tillbaka och tar revansch på Mats Nilsson efter förra årets miss.

Årets startfält kan bli mycket intressant med många kanoner. Ska bli kul att se Everts, Mats och i år även Jocke Ljunggren, kommer garanterat att bli vrålspännande, kanske lika spännande som 2005, ingen glömmer väl Olle Malmgrens legendariska - "Mats Nilsson i ledningen, två sekunder före Aros", det var ju spännande så man kunde krypa ur skorna, tyvärr hittade ju Mats diket så det slutade ju fördel Finland, det var 2005 det.

2007 kunde det ha blivit en riktig kamp, om inte Everts fått problem med kylaren...

Nu tar nog Everts hem det, följt av en årets kamp mellan Mats Nilsson och Jocke Ljunggren.

Hur som helst, det börjar dra ihop sig, gud vad häftigt det är!

Gotland börjar så smått få feber, GGN feber!

 


2008-08-30

Enduro ÖM 2, Tofta

Ett strålande kanonväder på Tofta skapade riktigt bra förutsättningar för ett lyckat race. Många deltagare och en riktigt omväxlande bana gjorde inte det hela sämre. Ett sargat SundbergRacing ställde upp med Adde & Roger, Alex har fått en envis förkylning, och Benna, ja han har några veckor kvar med gipset.

Efter att ha drabbats av punkteringsförbannelsen förra tävlingen dukades det upp med extrafälgar för Roger, det brukar ju räcka att extrafälgarna är med för att man ska klara sig.

Roger fick en kanonstart och var först iväg, dock smet Janne E på innern så tvåa ur böj!

80 cc starten gick ihop med motionsklassen, och hör och häpna, här kniper Emil H starten i tät fajt med Adde, båda i 80 cc klassen, kul!

Resultat

Bilder

 
             
Adde fick till en riktig kanonstart, tvåa ur böj, gick jättebra första varven men i slutet blev det riktigt svårkört i all sten, bara en vurpa gjorde att han blev slagen av Emil H med endast 1 minut, härligt kämpat! Försökte köra så snabbt det gick och lyckades utan missöden, där ser man att man tjänar på att hålla sig på hjulen. Härligt kämpat Adde!   Roger fick en kanonstart, först iväg men tvåa ur böj, försökte snabbt komma in i sitt egna tempo men stumnade rejält första varvet och fick släppa några, rullade på bra, fastnade i backen och där rök några till men kom tillbaka och började öka när den envisa PUNKTERINGSFÖRBANNELSEN slog till igen, gick in i depån och skiftade bakhjulet, Tack Alex och den "okände herren" för hjälpen! Någon placering att tala om blev det ju dock inte, men ingen DNF iallafall. Börjar ju bli riktigt surt med dessa punkisar, vore ju kul om det kunde klaffa någon gång!
 
 

2008-08-23

EnduroTräning Tofta

En härlig dag på Tofta, perfekt enduroväder och riktigt roligt kan vi väl sammanfatta dagen. Man märker att det börjar bli mer folk på träningarna, det börjar dra ihop sig...

Regnet gör att kalkstenen börjar bli slipprig, man får köra på lite säkerhet så inga fler olyckor kommer...

 

 

Bilder

 
Alex har ju riktigt bra fart, rullar på riktigt kontrollerat, blir svårslagen...   Adde rullade i nästan två varv, punkis på baken, typiskt. Mycket sten, hög fart gör det riktigt förrädiskt vad gäller punka, bättre lycka nästa gång. Testade Alex 125:a och det ser riktigt bra ut...   Benna är groundad, inte ens med på plats idag, måndag ny röntgen för att se att armen ligger rätt, värken har nästan släppt helt vilket bådar gott, vi håller tummarna för ett snabbt tillfriskande, speciellt pappa med samvetet...

 

  Roger har hyfsad snurr, banan på myren går riktigt fort så det gäller att hålla tungan rätt i mun, tung man faller ju hårt om han vurpar...

2008-08-19

Krya på Dig, Benjamin!

Vilken otur, kraschen på P18 skulle ha slutat med en enkel omkullkörning i den lösa sanden om inte farsan knipit innern. Precis när Benjamin går omkull ligger gubben på innern och ska om och kör rakt över den stackars Benjamin, inte speciellt snällt men naturligtvis inte med mening.

Resultatet blev en bruten arm och minst fyra veckor i gips.

Tur i oturen att det inte blev värre, och att Visby lasarett var utrustade med "HondaRacingGips".

Tack alla för hjälpen, och än en gång, Förlåt Benjamin, det var inte meningen!

 


2008-08-17

Dags för dom stora långloppen!

 
 

 

Det börjar dra ihop sig till dom stora långloppen där det hela avgörs!

17-19 oktober är det Ränneslättsloppet i Eksjö och 1 november Gotland Grand National. SundbergRacing är anmälda, dock kan bara grabbarna vara med i Ränneslätt eftersom de inte har åldern inne för GGN.

2008 är sista året för Alex i tankslingan, och han börjar redan ladda för 2009 då han äntligen får vara med i GGN.

Träningsdosen ökas på, mycket hojåkande och även lite fys kommer att stå på programmet. Nu får vi passa på innan höstmörkret tar vid, hårdkörning i veckorna!

Förberedelserna börjar ta fart!

Ny webbadress till Ränneslättsloppet

(Punkan på ÖM 1 sitter fortfarande i, surt!)

 


2008-08-09

Enduro ÖM 1, Tofta

Då var det dags för första deltävlingen i Ö-mästerskapen -08, ett fasligt regnande satt även den bästa på prov. Alla verkade mer eller mindre ha det riktigt tufft i spåret som delvis var rätt kämpigt och halt. Härligt att slippa dammet och en försmak på höstens underlag skapar förutsättningar för nyttig erfarenhet till höstens alvar!

Alex tog för första gången starten!

Alex första kommentar när vi kom hem:

- Fan vad skönt det var att ligga först!

Bilder

Resultat

Reportage

 
             
Alex fick till en riktig kanonstart, klart först och fick en lucka, vurpade tyvärr och tre gick om, rullade på bra med vissa problem men det hade nog alla idag, var riktigt arg ett tag men det gick snabbt över, kul att se att det finns kapacitet till en framskjutande placering...härligt! Slutade 7:a   Adde rullade också på bra, en hal och kämpig bana tog ut sin rätt, ställde sig i "fegfållan" efter 1 timma och 50 min. inte speciellt fegt om man får säga, en härlig kämpainsats, tur att farsan tjatar lite...! Slutade 2:a   Benna satsade friskt, kom efter lite i starten men rullade på bra, vurpade och fick ett par smällar, överraskande halt och svårt, en erfarenhet rikare...! DNF   Roger fick äntligen till det, fyra i starten, hängde med täten bra, klättrade upp till tvåa och fick en lucka, kom in i sitt egna tempo och ökade när det inträffade, PUNKA på baken, grymt besviken...! DNF
 

2008-07-26

SpeedCross P18 2008

Premiären är ett faktum, Rogers Crosspremiär utspelade sig på P18 som bjöd på SpeedCross, korta intensiva heat. Tävlingen kördes i två kvalheat per klass och avslutades med A och B-finaler. 80 klassen körde två heat och final. För Rogers del måste man ju säga att det gick över förväntan, tog sig ända hela vägen till A-final efter en andraplacering (ja, ni läste faktiskt rätt!!) i kvalheat 2, kul!. Alex gick också vidare till A-final efter en kanonkörning, tvåa i första kvalheatet. Adde & Benna fajtades tävlingen igenom och det går bättre och bättre, mycket bra killar! Vi kan sammanfatta det till en jättekul tävling med många fastlandsåkare, kanonväder, lite väl varmt men ändå skönt, jättekul har vi haft!


 

 
 

Resultat

Bilder

 

Alex # 22

Kvalheat 1: Fyra i starten, tog två placeringar och slutade på en kanonplacering, 2:a.

Kvalheat 2: Fick stopp i startkurvan och tappade en del, körde ändå upp sig till en 4:e plats, bra kämpat!

A-final: Iväg som näst sist i starten, efter farsan, men började köra upp sig och slutade på en 6:e plats, blir farlig om han får till det i starterna, mycket bra grabben!

 

 

Benna #72

Kvalheat 1: Missade växeln i starten men lyckades köra på bra och slutade 6:a.

Kvalheat 2: Kom iväg bra, bromsade stopp i första böj men var snabbt iväg, kämpade på och lyckades dra om Adde, värsta fajten, slutade 5:a.

Final: Fick en bra start, fyra ur böjen, rullade på bra men lyckades inte hålla brorsan bakom utan slutade på en 6:e plats, märkbart besviken att han fick släppa Adde, mycket bra kört Benna!

 

  Adde # 14

Kvalheat 1: Trea i starten, fick till det riktigt bra, tappade sedan en placering och slutade på en riktigt bra 4:e plats, härligt!

Kvalheat 2: Bra start igen, låg fyra när han bromsade stopp och såg brorsan mfl. passera, surt, slutade på en 6:e plats.

Final: Inte med i starten men lyckades ta igen en del, var en riktig fajt med Benjamin, slutade på 5:e plats, strax före, bra kämpat!

 

  Roger # 55

Kvalheat 1: Riktigt illa i starten men lyckades ändå hålla i och gå om några, slutade på en 6:e plats.

Kvalheat 2: Fick en kanonstart, la sig 2:a men fick kämpa på för att hålla, lyckades ända in, tvåa i sitt livs andra crossheat!

A-final: Ja, det skulle bli tufft, kom iväg rätt dåligt, låg länge näst sist och var på väg om när vurpan kom, lyckades komma upp och slutade iallafall inte sist, mersmak!

 


2008-07-23

Allhage Enduro Gotland 2008

 

Så var det då dags för den spektakulära utmaningen, Allhage Enduro som utspelade sig i stort sett på legendariska GGN-myren, Allhege Myr. Ett högtryck gjorde att vattningen som utfördes snabbt torkade undan vilket gjorde att dammet var fruktansvärt, sikten var noll för nästan alla. Men en härlig sommarkväll med härliga kämpatag och god stämning uppvägde nackdelarna. En jättekul tävlingsform som vi hoppas kunna fortsätta med! Många från det stora fastlandet hade kommit, det märktes på resultatet, jättekul!

 

Alex # 22

Kvalheat: Gick jättebra, kom iväg bra och körde kontrollerat in på en kanonplacering, 3:a!

A-finalen: Missade lite i starten, låg 4:a och vurpade, slutade på en hedersvärd 6:e plats.

Bra jobbat Alex, nu hinner inte gubben med, märks att farten ökat markant, härligt!

 

 

Adde # 14

Kvalheat: Sopsist i starten, missade säkert ett par minuter när Hondan strejkade, körde upp sig bra och slutade på en 6:e plats, härliga kämpatakter.

A-finalen: Kom iväg bra den här gången, låg 4:a när han vurpade och tappade en placering, vurpade igen och slutar som 5:a, var nästan ifatt 4:an.

Kanonbra kört Adde, det var väl kul!

 

Benna #72

Kvalheat: Tappade starten och stog kvar med brorsan på linjen, två strejkande Hondor. Körde upp sig kanonbra och slutade 5:a, mycket bra Benjamin!

A-finalen: Var lite för het och gjorde några vurpor, korta heat, ingen chans att ta igen, slutade 7:a och märkbart besviken.

Trots A-finalen är det en jätteinsats, jättebra kört Benna!

 

Roger # 55

Kvalheat: Missade i starten, och fortsatte att missa hela heatet, för stressig helt enkelt, tog sig med nöd och näppe vidare till A-finalen.

A-finalen: Hyfsad start, tog ett par placeringar och vurpade naturligtvis, kämpade på och slutade 10:a.

Inte riktigt nöjd med dagen!


2008-07-20

   

SpeedCross Skogsholm (Tippen)

 

I helgen var det tävlingspremiär på Skogsholm, i folkmun kallad Tippen. På programmet stog årets SpeedCross. Det var Addes första crosstävling och Bennas andra. Alex valde att avstå, blir ju ganska mycket tävlingar veckan som kommer med Allhage Enduro på onsdag och SpeedCross på P18 på lördag. För att vara första tävlingstillfället kan man inte annat än berömma den goda insatsen, saknas lite fart men det kommer med tiden när man kör tävlingar, gäller att komma ur "träningslunken" och ta fram lite jä... anamma, men roligt var det. Benna var lite tveksam till sin medverkan men efteråt är han jätteglad att han ställde upp, det var ju jättekul.

     

Adde # 119

Gick jättebra, kom iväg bra, speciellt i finalen där han tog starten och var trea ur första böj, tappade lite placeringar men körde jättebra, kul att se när man tar fram det där lilla extra, bara att fortsätta träna, delta i fler tävlingar så kommer även tempot med tiden. Fick nu även revansch på Benna efter Stångebro, det satt ju fint. Kul att se att träningen ger resultat. En åttondeplats i finalen. Härligt jobbat Adde!

 

Bilder>>

Resultat>>

Benna # 120

Första heatet gick inget vidare, vurpade och slog av kopplingsgreppet och fick en DNF. Andra och tredje gick kanon, rullade på bra och var i finalen på vippen att spöa brorsan men räckte inte riktigt ända fram, tur för Adde! Kör säkert och stabilt och kommer att öka tempot med mer tävlingserfarenhet. Kul att se att träningen har gett resultat, andra tävlingen och en niondeplats i finalen, härligt kämpat Benna!

 


2008-07-04--06

Stångebro 2008

Nu är det över, en fantastisk tävlingshelg är avgjord. Totalsegrare blev ju inte helt otippat Jocke Ljunggren som helt kontrollerat ledde från start till mål.

För SundbergRacing har helgen varit kanon med rolig körning, härligt sällskap på "CampGotland", en fantastisk kämpaglöd och många fina placeringar. Alex 15:e plats är mycket imponerande, Adde & Bennas fajt ända in på mållinjen och Rogers första Stångebropokal är härliga insatser!

Vill passa på att gratulera Elias Samuelsson till den fina 12 platsen i klass 8, samtidigt som vi med trumpna miner bara kunde konstatera att Fred Grönwalls Honda till slut gav upp på självaste avskedsföreställningen, synd för han var riktigt bra på gång.

Många kämpar har det varit i spåren och vi kan bara konstatera att det bara blir roligare och roligare, en kanontävling helt enkelt!

 


 
Benna #120

Fick igång sin älskade Honda först på fjärde kicken, låg i mitten i första böj, strax efter Adde. Gick om Adde som vurpat, rullade på bra tills en vurpa på ett stenblock där Adde gick om, kämpade på bra och i ett kanontempo, kom ifatt Adde, kunde passera och hålla in i mål, 14 sec. före brorsan. 37 plats av 73 startande. En överlycklig Benjamins första kommentar, -Jag vann över Adde! Härlig premiär i dom stora loppen har gett mersmak, längtar redan till nästa år men först får vi ta Ränneslättsloppet i Eksjö. Grattis Benna till ett kanonlopp!!

 

  Adde # 119

Efter tredje kicken small Hondan igång, var trots det med bra i starten när han på rakan efter vurpade, många passerade, även brorsan. Kämpade på bra och gick ifatt och passerade. Fick upp det där karaktäristiska Adde tempot, där körställning och spårval fungerar utmärkt. Saknar dock lite tempo efter olyckan men kör fantastiskt stabilt. Härligt att se! Fick problem med camelbaken och stannade, där kom förstås Benjamin och passerade, såg honom sedan och försökte komma ifatt och passera men mycket folk i spåret och ingen lucka gjorde att han kom i mål 14 sec. efter Benjamin, känns lite snopet att bli "tvåa". 38 plats av 73 startande. Bra kämpat Adde, man lär sig av varje tävling!

  Alex # 207

Starten gick kanon, dock lite problem med framförvarande som inte fick igång, låg på ca. 50 plats efter första rakan. En vurpa på första varvet ställde till det en del men kom snabbt därefter in i sitt tempo och rullade på kanonbra, tog placering efter placering och slutade på en 15 plats av 45 startande. Målet att vara bästa Gotlänning i klassen uppfylldes med råge, kul. En jätteinsats som man bara kan berömma! Resultatet av träningen visade sig, bra kämpat Alex och Grattis till den fina placeringen!!

  Roger # 264

Starten gick bra, fick dock kryssa sig fram bland stillastående åkare som inte kommit iväg, var med rätt bra ändå i första svängen. Sen kom dammet, ett fruktansvärt damm som gjorde att det var omöjligt att se gjorde det hela mycket förrädiskt. Att köra om någon var helt enkelt otänkbart. Gjorde en vurpa och såg många passera, kunde inte hänga på för allt damm. Rullade på och kom ifatt på andra varvet, gick bättre och bättre när det lättade upp en del, slutade på 112 plats av ca. 400. Är trots några missöden nöjd och glad över att erövrat den första Stångebropokalen!


Fredag kl. 20, 21

Fredag kl. 22, 23, 24

Fredag kl. 9, 10

Lördag kl. 8

Lördag kl. 7, 11

Söndag kl. 1-6


Resultat klass 20 >>

Resultat klass 22 >> Resultat klass 9 >> Resultat Totalt

2008-07-01

SundbergRacing redo för Race!

Nu är det mesta klart, efter dagar av förberedelser med däckbyten, oljebyten, kåpsvetsningar (efter Tofta) och allt annat är vi nu redo. Vi drar mot Viken och sedan vidare till Stångebro för en härlig tävling. Alla är jättetaggade och ser verkligen fram mot att äntligen få ta i på riktigt igen, hoppas alla förberedelser betalar sig, vi får väl se!

Känner ni att det luktar mjukmedel på startlinjen är det från SundbergRacing, allt är i perfekt ordning!

Vi önskar alla medkämpar lycka till, nu är det fajt!

Vi ses!

Alex # 207, Adde # 119, Benna #120, Roger # 264

 


2008-06-28

LagEnduro Tofta

En kul tävling med mycket publik, god stämning, härligt väder och en fantastiskt kämpaglöd! En god sammanfattning måste man väl säga. Grattis till klassegrarna, Bröderna Åkerblom, trots 0,8 sekunder till Bröderna Grönwall, fantastisk fajt, och Henrik & Erik, där ser man att träning ger resultat. Härliga fajter!

SundbergRacing kan väl sammanfatta sin insats som mycket god till 3/4. Roger hade inte en av sina bästa dagar, men snart är det ett nytt race och ibland måste man bara få glömma!

Lite bilder (batteritorsk i kameran)

Resultat


Adde   Benjamin     Alex   Roger
Härlig kämpaglöd, trots en ständigt hungrande mage. En jätteinsats att på denna bana köra på säkerhet och ändå hålla ett högt tempo. Adde håller ett högt tempo och kommer väl förberedd till det stora racet, Stångebro. En härlig laganda bröderna emellan!

 

En fantastisk viljestyrka och ett härligt kämpande med en kanonkörning gjorde att laget tog sig i mål. Trots att han var inblandad i startstrul. Trots en mycket krävande bana som bara blev tuffare och tuffare tyckte Benjamin att banan var jättekul. Bra kämpat, bådar gott inför Stångebro! 

 

Ett klart kontrollerat tempo, gick bättre och bättre, tills punkakörningen, fick ta Rogers hoj sista varvet och den är ju knappast att föredra när man inte är van, bra jobbat Alex, synd för vi hade lite häng på LalaLoka, dock fick vi se oss slagna, snart nytt race! Roger ber om ursäkt för den bleka insatsen, hoppas inte bli utbytt till nästa gång.

 

  En katastrofal start avgjorde! Katastrofen i starten, att vara i princip sist iväg, gjorde att jakten att ta igen hade inletts, det gjorde att stressen kom och det egna tempot uteblev, så kan man förklara den bleka insatsen. I lagtävling får man ju lite dåligt samvete när det går bra för lagkamraten, men man får väl bita ihop till nästa race! Inte Rogers dag!

2008-06-18

 

 

 

 

 

 

 

Bilder >>

 

 EnduroTräning Tofta

Härlig Enduro på Tofta, det drar ihop sig till genrepet inför Stångebro. Nästa helg kör vi lagtävlingen som generalrepetition inför det stora slaget i Stångebro. Det blir ett race i kontrollerat träningstempo för att inte riskera något, tänka sig att det är över 45 förare från Gotland som är anmälda till Stångebro, kommer bli riktigt kul!! Nu börjar förberedelserna i garaget, blir hektiska veckor för att få puts på alla fyra hojarna!

Måste passa på att önska alla en Fantastisk Midsommar trots det svåra nederlaget mot Ryssland!

TREVLIG MIDSOMMAR!

 


2008-06-14

Cross & EnduroTräning

Veckan som varit innehåller en blandad kompott av Cross och EnduroTräning. Tyvärr har fysträningen fått stått tillbaka en del pga. tidsbrist, är ju en hel del som ska hända den här årstiden.

Nu är startlistorna publicerade för Stångebro!

Adde # 119 >> Benna # 120 >>
   
Alex # 207 >> Roger # 264 >>

Lite träningsbilder >>

 

 

 


 

2008-05-31

EnduroTräning

Satsningen fortsätter, träningsprogrammet ligger fast och ett härligt kämpaglöd visar sig hos alla! Alla kämpar på så bra dom kan, ändå måste ju vissa marginaler finnas så vi inte riskerar skador till Stångebro. En härlig inställning och alla ser fram mot Stångebro i juli. Nu är det hårdträning som gäller framåt, genrepet blir lagtävlingen i enduro på Tofta 28/6, Adde & Benna bildar ett lag och Alex & Roger bildar ett, ska bli kul. Roligt med grabbarna från Norr, men Ove får man se upp med och Benka ligger heller inte på latsidan.

 

 
Alex fortsätter att dra på och ökar tempot för varje gång, stoppades tyvärr av en bakhjulspunka, bra kämpat!

 

  Roger kör på säkerhet, vurpan på Tofta sitter i axeln (och även i huvudet) men det släpper mer och mer, tur att Alex fick punka annars hade det blivit torsk.   Adde rullar på bra, ett härligt tempo i skogen gör att det kommer att bli högintressant att se i Stångebro hur långt det räcker.   Benna får snart slå av annars riskerar han att köra om allihopa, Adde & Benna kommer att få en härlig fajt på Prästtomta.

Lite bilder>>


FormTopp Stångebro 2008!

Nu har satsningen på att nå FormToppen inför Stångebroslaget 2008 inletts. Det är ett digert träningsprogram som satts i verket med hojåkning 3 ggr i veckan och 3 fyspass i veckan. Snacka om att det kommer ge resultat när vi står där på startlinjen!

Alex startar i klass 22, 08-07-04 kl. 13:00, kör ca: 90 min.

Adde & Benna startar i klass 20, 08-07-04 kl. 11:30 kör ca: 50 min. (Snacka om fajt!)

Roger startar i klass 9, 08-07-04 kl. 15:15, kör 3 varv, 18 km / varv

Stångebroslaget 2008 >>

Anmälda i bokstavsordning >>

 

Vi minns Stångebroslaget 2007

Förra årets Stångebro var Adde och Alex premiär i större tävlingssammanhang. En jättekul tillställning där vi alla kan delta och i år får även Benna ha sin Stångebropremiär, kul!

Tyvärr finns varken Roffa eller Gazze med på startlinjen 2008 pga. skador men Tommy E från Viken kommer, blir kämpigt att hålla undan, nu tar han väl fram dom gamla MX takterna!

Grabbarna från norr, B-G, Danne H, Ove och Anders ska alla med och få sig en omgång, tro inget annat!

 


2008-05-17

 

En härlig födelsedag för Adde!

 

Alex kör riktigt bra och som det ser ut ökar han nu bara tempot..

Benna var lite för vild i början men visar att han reder upp situationerna, har riktigt bra fart och börjar även få till kurvtagningen bättre..

Adde är helt klart på gång, fick känning i sitt knä, troligtvis är det spikarna som spökar men en riktigt bra fart, är nu bara sekunder efter Benjamin.

Roger WO

 

   

FödelsedagsCross på P18 med nypreparerad bana gjorde att det blev ett riktigt givande träningstillfälle. Alla körde kanonbra, såg lite vilt ut i början men såg riktigt bra ut på slutet.

Kul att se att grabbarna går framåt!

Bra kämpat!!

(Roger står på sidan om och tjurar, är ju så sugen...)

Lite bilder>>

 


Så kom den efterlängtade dagen, Adrian 13 år, vi önskar honom en fantastisk dag och en riktigt härlig födelsedag.

GRATTIS ADDE!

 

Adde på MyLap.com >>

2008-05-17


Lite bilder>>

2008-05-14

EnduroTräning Tofta!

Här är det full fart...

Alex, Adde och Benna drog till Tofta medan Roger snällt fick stå på sidan och se på, är man klantig och vurpar får man stå sitt kast.

Tyvärr har inte någon ny gaswire anlänt men hoppas att den kommer till helgen så vi alla fyra kan ut och dra.

Alex fick en jäkla fart, tog lite tider på honom och det börjar gå riktigt fort, tyckte det var kanonkul idag.

Benna testade lite inställningar och får till det riktigt bra, någon liten vurpa får man väl räkna med men synd på så fin hoj, tänker på plasten...

Adde testade även han lite inställningar och det märks att han närmar sig lillebrorsan mer och mer efter skadan, börjar ju gå riktigt bra...

Roger WO, efter ett besök hos Naprapaten börjar väl axeln kännas skaplig, tyvärr sitter det nog i några veckor, hoppas snart vara i sadeln igen.

 


2008-05-11

En helg med blandade Träningsresultat...

Helgen skulle bli en bra träningshelg, först och främst i endurospåren. Adde, Benna och Roger åkte till Tofta för Enduroträning.

Dagen skulle bli den stora Comebacken för Roffa Nyberg efter skada.

Adde och Benna var först ut och drog iväg, sedan Roger och Roffa, gick väl ett halvt varv när Roger gör en riktig praktvurpa, slår fullständigt i backen och efter en nyblänkande hoj som landar uppe på, kan Ni tänka Er, där ligger han som en skalbagge på rygg och sprattlar, dock på mage men med en hoj på 100 kg. över sig och inte kommer loss, tur att ingen såg. Efter mycket kämpande kom han loss och kom upp på benen. Mycket ont i axel och ben men verkar som det ändå gått relativt bra, hojen klarade sig den med fu. en brusten gaswire, hur nu den kunde gå av!?

 Efter att assistans kommit kommer då nyheten att Roffas knä brakat igen, snacka om oflyt, så är det någon som är sugen på en nästan obegagnad Honda CRF 250 i kanonskick så är det nog en till salu nu.

Vi på SundbergRacing lider verkligen med Roffa, synd på en riktig "Team-kompis", hoppas verkligen han kan komma igen i framtiden!

 

Bilder >>

Adde fick bara ett varv på Tofta innan han fick agera Assistanskår åt Roger. Kompenserade det med en härlig körning på Tippen på söndagen. Gick ju riktigt bra Adde!

Benna fick inte heller han någon vidare EnduroTräning utan tog igen det han också med råge på Tippen. Vilken fart!

Roger har ont i kroppen, specielt i axel och ben, känns faktiskt inget vidare, hoppas det ger med sig. Funderar fortfarande på hur en gaswire kunde gå av?

Alex WO.

 


KM 4 Resultaten här

Totalt >>          Klassvis >>           Varvtider >>

 

2008-05-03

En härlig Tävlingsdag!

Dagen till ära bjöd Tofta skjutfält på ett strålande Majväder, man kan nästan tro att det är mitt i sommaren med tanke på dammet.

Tyvärr så blev det en stor miss, kameran var med men inget minneskort så det fick bli mobilen, men håll tillgodo med det.

KM 4 skulle avgöras, en massa förberedelser i veckan, skruvande och anpassande på Rogers nya hoj och mycket vanlig service, fyra hojar kräver sin man, men som tur är så är grabbarna jätteduktiga med service och tvätt, oftast tvättar dom alla hojarna.

Benjamin har på sista tiden visat att det går bra, därför slog han till med en andraplats efter omöjliga Jesper Steen, allt gick jättebra och man måste säga att det är starkt att köra 2 timmar i sträck!.

Alex har även han visat att han är på gång, var förbi Roger och drog ifrån tills han missade en dubbelpil, var tvungen att vända och rätta till misstaget, det kostade honom många placeringar, men han lär sig alltid något, bra kämpat, och tur för Roger annars hade han varit akterseglad. Alex slutade på 10:e plats i breddklassen.

Adde kör fantastiskt bra för att bara kört några gånger sedan olyckan, nästa gång får nog Benjamin se upp, räckte till en tredjeplats.

Roger hade tävlingspremiär på nya hojen och efter lite modifiering börjar det kännas riktigt bra, snacka om att det är en kanonhoj. Fick till en hyfsad start men kunde inte hänga med i det uppskruvade tempot, gick ändå över förväntan, slutade på en 6:e plats i breddklassen.

Måste bara berömma Andreas Blomqvist som hade sin tävlingspremiär idag, jättebra kört Andreas!!

GRATTIS allihopa, JÄTTEBRA KÄMPAT!!

 


2008-04-26

ÄNTLIGEN!

Äntligen är vi samlade för första gången och alla kan köra. Det är det här ögonblicket som vi pratat om så många gånger.

- Tänk vad kul vi ska ha när alla kan köra igen!!

Lördagen 26/4, exakt 7 månader och en dag efter olyckan som ödelade, inte bara Addes körning utan också lusten hos oss alla, kunde vi tillsammans dra till P18 och visa att nu är lusten och glädjen tillbaka igen!

Adde kör helt klart på säkerhet och det är jättebra att han känner sig för, men visst märks det att han blivit ett år äldre, visar sig på styrkan och kontrollen.

Alex har man ju inte en chans mot på crossbanan, och i onsdags på Tofta hade han även mage att köra ifrån Farsan i skogen, vänta bara, han ska få!

Benna kör jättebra, visar även han att han tar sig och får bättre kontroll på grejorna, även i en uppkörd och stalpig bana, det verkar som han har bra kondis, han blir ju inte trött grabben!

Roger tuffar på, är jättenöjd med hojen som funkar kanon, lite småjusteringar återstår, men fungerar jättebra i fjädringen som är klart viktigast.

Vill även passa på att berömma Andreas B som har fått snurr på grejorna, kul att se att träning ger resultat!

 

Bilder >>

 


2008-04-19

Premiär på P18!

Äntligen fick den nya maskinen komma ut i vårsolen, nybesiktad och Enduroreggad, lite jobb men till slut gick det. Ett riktigt kanonväder!!

Det blev en lugn tillställning för Roger på den nya hojen, dels vill man ju köra in den lite och sedan vill man ju känna på den. Fick även till en vurpa, så nu är den invigd.

 Positivt, trots att en WR inte gör sig direkt på P18, går ganska tungt, men så här långt verkar det som att det är en helt annan hoj mot den gamla, ska bli spännande att se hur den beter sig i skogen.

Adde körde sin första runda på stora banan, gick över förväntan, visst tog han det ganska lugnt men när vi inte såg verkar han ha dragit på rejält för han kom och berättade att han tagit hela "mördarplatå´t" (platåhoppet där olyckan skedde), trots att han hade  fått stränga förhållningsorder att ta det lugnt, framför allt i hoppen.

Alex rullar på bra, får bättre och bättre flyt och det kan nog bli riktigt bra om vi får upp träningsintensiteten framöver, fick prova en KTM 250, och nu är han ju helt såld på en sådan, var mycket mera lättåkt enligt Alex. Den som lever får se.

Benna är groundad, har varit sjuk med hög feber i veckan, så han får ta det lite lugnt, gissa om han är glad.

 

 

Bilder >>

 

 


 

 

Endurobilder >>         Crossbilder >>

EnduroResultaten här

Totalt >>          Klassvis >>           Varvtider >>

 

2008-04-12--13

En riktig Tävlingshelg!

En riktig Tävlingshelg med både EnduroTävling på Tofta och CrossTävling på P 18.

Alex och Benjamin har haft en tuff men jätterolig helg.

Lördagen bjöd på KM 3 i Enduro, Alex och Benjamin ställde upp och äntligen fick Benjamin till det och kunde fullfölja tävlingen.

 Benjamin valde att känna på underlaget och bansträckningen innan han ökade tempot och var för en stund uppe i ledningen, tyvärr blev det några vurpor för mycket så han slutade på en 2: plats, en kanonprestation att under 2 timmar kämpa sig fram i endurospåret.

Alex fick problem i starten med en hoj som strejkade, men han fick snabbt igång den och kunde ta in tappet, även han kämpade på jättebra och körde kanon vilket resulterade i en 11:e plats i breddklassen.

Söndagen bjöd på "Aprilskämtet" i Cross  på P 18, Alex kunde tyvärr inte komma till start p.g.a. ryggont, (jäkla streethockey) men Benjamin ställde upp i sin första crosstävling.

Efter snabbrenovering av kylare efter lördagens enduro var han äntligen redo för premiären.

Första heatet fick han till en kanonstart och var tvåa i första böj, halkade ner något och slutade på en tredjeplats.

Andra heatet gick också kanonbra med en fjärdeplats. Ett härligt tempo som vi aldrig sett förut räckte till en klar fjärdeplats totalt,

GRATTIS BENJAMIN & ALEX, JÄTTEBRA KÄMPAT!!

 


Bilder på Addes comeback >>

2008-04-05

Addes Comeback!

Äntligen kom dagen som Adde längtat så efter, äntligen fick han ta ut sin Honda och börja köra. Comebacken inleddes i lugnt tempo på P18. För att känna sig för valde han lilla 80-banan, man kan säga att han fick känna på det från scratch.

En lugn inledning men efter några varv så började man se att det var gamla Adde som är tillbaka.

En härlig vårdag där solen tittade fram, Adde i helt ny mundering som passade kanon till Hondan.

KUL att Du är igång igen Adde, nu väntar vi bara på Rogers nypremiär med nya hojen, vi får se i veckan om sviterna efter tidsomställningen lagt sig.

Nu kör vi så det ryker igen!

 


2008-04-01

Ny hoj!

YAMAHA WR250F

Nu är den hemma, Rogers nya hoj, Yamaha WR250F. Valet blev alltså Yamaha, svårt att svika märket.

En sprillans ny hoj med modifierad fjädring landade i Visby, direkt när vi kom hem från Thailand.

 

 

Nya Hojen >>


2008-04-01

EXPEDITION: ASIA 2008

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk Expedition, EXPEDITION: ASIA 2008.

Vi har haft en fantastisk tillvaro med fantastiska vänner, underbart väder, enormt god mat, ett härligt land och jag vet inte mer hur man ska beskriva det.

Det här var den 5:e Expeditionen till Sydostasien. Den här gången flög vi reguljärt med Thai Airways till Bangkok, sedan vidare till Krabi. Efter ett par strapatsiga färjeturer kom vi till slut fram till första baslägret, Kho Lanta.

Efter en acklimatiseringsperiod på två veckor med bad, snorkling och en del utflykter både med MC och LongTail tog vi sedan färjan till Expeditionens höjdpunkt,

legendariska Phi Phi Iland.

Det var ett kärt återseende. Phi Phi har efter alla gånger vi besökt dom blivit en klar favorit, och nu byggs det för fullt för att återställa och reparera efter den svåra katastrofen 26/12/04.

Efter fyra nätter på Phi Phi avslutades Expeditionen på Phuket.

Ännu en fantastisk tillvaro tillsammans med Expeditionens deltagare var till ända och hemtransporten via Bangkok till Stockholm/Arlanda var som vanligt ganska tuff.

Vi får se om vi kan få till lite mer skildringar från Expeditionen längre fram.

 

(Bilder från EXPEDITIONEN kommer)


2008-03-01

EnduroTävling TOFTA

KM1, 2008-03-01

Ja, så kom då dagen som skulle bli premiär för Benjamin, ett jäkla väder med kraftigt regn under natten och förmiddagen skapade mycket svåra förutsättningar för tävlingsdebuten. Efter mastervarvet insåg Benjamin att tävlingen skulle bli alltför svår med de väderförhållanden som rådde så han bestämde sig för att lämna WO. Ett moget beslut som visar att han inser sina begränsningar, trots det så ångrade han sig nog lite, men det kommer fler tävlingar.

Vi måste ju passa på att gratta Alex som fyllde 15 år, Grattis Alex, Du är en kanonkille!

Trots dom tuffa förutsättningarna startade Alex som fick en kanonstart, härligt att se!

En rolig tävlingspremiär på 2008 års säsong med bra stämning och glada miner.

Benjamin: Var helt enkelt för tuffa förhållanden för att det skulle vara roligt, WO efter mastervarvet.

Alex: Startade i breddklassen och kom iväg jättebra i starten, 5:a i första böj. Som Ni förstår var det väldigt tuffa förhållanden med en jätte hal bana men Alex rullade på i ett säkert tempo, fick problem med att handtagen lossnade i regnet så det var ju inte så lätt, dock en erfarenhet rikare.

Adde: Snacka om att han är sugen...

Roger: Ingen hoj, men den kommer...

 

Bilder från tävlingen >>

Resultaten här

Totalt >>          Klassvis >>           Varvtider >>


 

Lite bilder >>

 

EnduroTräning, Tofta

2008-02-27

Genrepet inför första tävlingen för Benjamin. Det gick faktiskt jättebra för både Benjamin och Alex, det värsta var ju att Benjamin hängde på Alex, och det var ju då inte riktigt bra, jag tyckte det var jättekul.

Var ju faktiskt några som tog chansen att träna lite inför lördagen.

På lördag blir det premiär i tävlingssammanhang för Benjamin, han har sett fram jättemycket att få börja tävla så vi får hålla tummarna och önska honom Lycka Till!

Nu återstår bara service så att allt är förberett, återkommer efter tävlingen med lite resultat, bilder och litet sammandrag hur det gått för grabbarna.

Roger väntar på nya hojen och Adde får inte börja köra förrän i april, men då jäklar....

 


 

CrossTräning P18

2008-02-26

Två Tappra krigare på P18, ett helsikes väder med riktigt regn gjorde att det bara var Benjamin och Alex som vågade trotsa vädret.

Tyckte det gick jättebra för båda två, vi tränade starter och trots lite problem i början så sitter det bättre och bättre.

Nu drar vi till Tofta imorgon och hoppas att vädret blir bättre, grabbarna vill ju träna Enduro till tävlingen på lördag.

Inte nog med att det är tävling, Alex fyller ju 15 år också så Farfars moppe står nyservad i garaget, bara att ta ut och gasa galen!

 

   


 

 

 

YAMAHA WR250F SÅLD!

Ja, då var det dags att ta avsked från en riktig trokänare och en av mina bästa vänner, min fantastiska hoj som gått som en klocka. Den gick till en tjej från Stockholm som vi hoppas få se till hösten på GGN!

Benjamin och jag tog en tripp till Stockholm och levererade den, hu vad det blåste på vägen upp, var så att man mådde lite pyton mellan vågorna.

Tjejen som slog till lovade att ta väl hand om den och jag kan inte annat än att önska henne LYCKA TILL!

Här intill kan Ni se dom sista bilderna på en fantastisk maskin (i min ägo).

Nu återstår bara att ta ställning till det som komma skall....vad ska det bli, kanske en Honda, en ny Yamaha eller varför inte något helt nytt....den som lever får se.

Förhandlingar pågår.....


 

 

EnduroTräning 2008-02-10

Benjamin och Roger var ute och tränade Enduro, och man måste ju säga, jäklar vilken fart Benjamin fått, kul att han numera klarar även dom mest knixigaste banorna, tyder på att han får bättre och bättre kontroll på "The little Red Devil".

Benjamin: Jättekul bana, riktiga gas-rakor men samtidigt väldigt knixigt på många ställen, gick jättebra, börjar få upp riktigt bra fart.

Roger: Var så fint väder i morse, sen kom dimman som lägger sig på glasögonen, gick faktiskt inget vidare idag, halt och jäkligt när daggen kom ner på den redan slippriga kalkstenen.

Alex: Lämnade WO, skyller på lite hosta....

Adde: Redan groundad, och inte nog med det, nu har olyckan varit framme igen, han tror han brutit lilltån, har jätteont, vi får väl hoppas att turen snart vänder och att han är på hugget i början på april.

 

 

 

 


 

 

 

 

Premiär Tofta 2008

Premiär för träning på Tofta.

Dagen bjöd på strålande solsken, kunde varit en kanondag om man sluppit den jobbiga blåsten. Trots det var det ett kanonföre, rolig bana och trevligt sällskap.

Åkningen för Roger stämde jättebra, fick upp riktigt bra fart.

Alex & Benna tränade bl.a. starter och Benna var så glad att han vann över Alex, annars kämpade de på jättebra och det är kul att se hur det går bättre och bättre för varje gång.

Nu kämpar vi på och längtar till att Adde kan hänga på, vi saknar DIG ADDE!


 

Prisutdelning för 2007, FMCK-Gotland-Enduro

Lördagskvällen bjöd på prisutdelning för 2007 års KM och ÖM serie. En trevlig kväll med mat och dricka och en härlig stämning.

Kvällens storslam tog Thomas Pettersson hem med vinst i både KM och ÖM, stort GRATTIS!

Alex. Pris i KM, placering xx motion, ÖM placering 10 motion.

Adde. Pris i KM, placering 5 80cc, ÖM placering 2 80cc.

Roger. Pris i KM, placering 8 motion, ÖM placering 2 motion.

Resultat >>

 


 

 

  CrossTräning 2008-01-19

CrossTräning på P18, Visby i januari tillhör ju inte vanligheterna precis. Grabbarna kämpade på i den ganska tungåkta sanden, bra träning men visst syns det att det varit lågsäsong ett tag....

Lite bilder från träningen här >>

 


 

EnduroTräning 2008-01-19

EnduroTräning i traditionell jaktstil. Vi startade efter varandra och försöker därmed höja tempot genom att jaga ikapp varandra.

Alex var tillbaka med ny kolv under huven och för att varit groundad sedan LuciaRacet innan jul kan man bara berömma och säga, jäklar vilket tempo.

Benjamin drog som vanligt i ett kontrollerat tempo för att få in känslan av säkerhet även vid spårkörning mm.

Roger fick faktiskt fart på spisen och det funkade jättebra tills framdrevet började rappa, bara att byta.

Adde var i veckan på återbesök, trots vädjan att få börja känna på nästan helt nya Hondan (3h) så är det bara att vänta till april, nu väntar styrketräning för att få tillbaka alla muskler som han tappat under tiden sedan den stora katastrofdagen 25/9 -07.

 

   

 

Lite bilder från träningen här >>

 


 

Välkommen till 2008

2008 inleds med träning. Ingen snö innebär kanonförutsättningar att ta tag i julskinkan som sitter där den brukar sitta efter en jul & nyårshelg full av lättja, massor med god mat, KANONgod Gotlandsdricke (TACK ROFFA!) och en hel massa godis.

Naj Hu!, nu får det vara nog!

Första träningen gick av stapeln 12/1. Det var lugnt tempo, mest att känna sig för. Benjamin och jag var ute med några kompisar. Alex är groundad pga. service och Adde är groundad pga. den stora katastrofen fram till efter den stora Expeditionen, ASIA 2008.

 


 

LuciaRacet 2007

Alex körde i lag med Johan Vendel och Andreas Palmér. Ett race som visade sig innehålla en hel del lärdom för grabbarna vad gäller upplägg, förberedelser etc. Andreas hade otur och körde av styret, Johan och Alex klarade sig undan med mindre vurpor. En stark fjärdeplats, dock endast 7 sekunder från pallen är en kanonprestation!

Roger körde i lag med Ove Eriksson och Petter Eriksson. Efter att rullat på i stabilt och säkert tempo slutade laget på en säker åttondeplats.

Laget bestämde att Roger skulle starta och det var med nöd och näppe som självaste MX-kungen, Mats Åkerblom kunde knipa starten, Roger hängde på i det uppdragna SM tempot men var efter endast ca: 3 meter tvungen att släppa. Trots allt, TVÅA i starten får man väl anse vara godkänt!

LuciaRacet är ganska spännande eftersom det är ett lopp som sträcker sig över 10 timmars körning med start vid 10 vilket gör att man fram på eftermiddagen får ta fram sin Xenonlampa, naturligtvis från Megalight.

Här kan Ni se lite bilder från LuciaRacet >>

Resultat >>      Varvtider >>

 


GGN 2007

Roger körde sitt fjärde GGN, som vanligt var Broman, familjen Bodén, övriga familjen Sundberg, Stina och farfar ovärderliga i sitt arbete med att serva i tankslingan. Gasse Gas saknades pga. bruten arm istället hade Tommy Ekström från gamla tider (Valdemarsvik) dykt upp. Tommy har en gedigen crosskarriär i SMK Östgöta bakom sig och var naturligtvis sugen på revansch från Stångebro och Ränneslätt, tyvärr gick han på en punka på bakhjulet vilket resulterade i tre varv.

Roger nådde sitt mål, 5 varv, pokal och den stora äran att klara klassikern.

 

 

 

 

 

 

Bildspel från GGN 2007 >>


 

 

 

 

Ränneslätt 2007

Ännu en av klassikerna avklarad. Ett Ränneslätt som går till historien som ett av dom torraste loppen genom tiderna. Det var Rogers andra gång och premiär för Alex. Adde skulle ju varit med om inte den stora katastrofen inträffat. Adde satt i rullstol och tog sig fram i tävlingsområdet, som tur var fick han nya kängor som gjorde hans fötter varma.

Bildspel från Eksjö >>

 

 

 


 

 

En lyckans dag....

En lyckans dag för två grabbar var när dom fick hem dom nya hojarna, HONDA CRF150, det var en stor lyckodag, enda problemet enligt Adde var att "den är ju inte blå".

Läs mer >>


 

 

Stångebroslaget 2007

Stångebroslaget 2007 skulle bli Adde och Alex första stora tävling. Alla förberedelser var klara och resan till fastlandet närmade sig. Inte nog med att det var dags för tävling, det var ju semester också. Vi åkte till Viken och bodde över hos Stina. Roffa, Gasse var också med. Från Viken kom Tommy med, det var den stora comebacken sedan GGN 1990, efter mycket tjat hade han äntligen slagit till och köpt sig en hoj, KUL!

 

Bildspel från Stångebro 2007 >>