Året 2009...

Nyheter uppdaterad 2010-02-14


2009-12-20

 

God Jul!

SundbergRacing önkskar ALLA en härlig jul, dax att slänga på dubben, hoppas vintern håller i sig så vi får köra härlig Vinternduro!

 


2009-12-12

 

Vilket LuciaRace!

Ingen start för Roger, veckan innan var en pina att bestämma sig för att köra eller inte, tur, för revbenen var av efter det vådliga fallet, snacka om pinsamt!

Kul med LuciaRacet, alla gör sitt yttersta för att förbereda sig för Gotlands lilla VM, härliga kämpatag!

Adde avverkade tre hojar, sin egen med två kedjebrott, farsans punkterade han, snodde sedan brorsans för att ta sig i mål, tror han sprang mest av alla där i skogen.

Alex och Jeppa S körde till sig en andraplacering, tuff konkurrens, kanonbra kört grabbar.

Benna och Jonas G kämpade på och fick till det riktigt bra, en andraplats även här, mycket bra!

Nu får vi hoppas på snö och fler mörkertävlingar!

Åkerbloms är svårslagna, GRATTIS!

 

 

 

2009-11-28

 

 

 

Adde är i mål...

En fantastisk avskedsföreställning! Addes sista race i 80 klassen slutade med en riktig kanonkörning, säker delseger i GEC 7 och en lika säker seger i sammandraget, vilken körning utan bakbroms!

Hondan har varit en riktigt trotjänare som har funkat kanon, nu finns den till salu för intresserade...

GEC 7 slutade helt enligt planerna för SundbergRacing, Alex säkrade segern i breddklassen med en femteplats, tyvärr kunde ju inte Roger hålla undan för Gurra K som körde riktigt kanon men en niondeplats räckte för att säkra bronset.

Adde och Benna körde hem 1:a och 2:a platsen och i sammandraget slutade Adde 1:a och Benna 2:a, härligt kämpat i samtliga deltävlingar!

 

     
Adde var riktigt på hugget, var med längst fram i starten, vurpade oturligt men kör ändå hem segern, fina tider på en allt för liten hoj gör att det ska bli riktigt intressant när han blivit varm i kläderna på nya Yamman. Imponerande kört!   Benna hängde på bra, höll ledningen länge innan krafterna sinade, väntade in målflaggan. Ett år till i 80 klassen ger honom chansen till den åtråvärda trofén, Gotland Enduro Championship.   Alex körde enligt planen, inga misstag som skulle äventyra cupsegern och visst, det gick på lite sparlåga mellan varven, höll ändå bra tempo och fajtades med Frans, kontrollerat och säkert, Grattis till en kanonsäsong!   Roger knep starten, kom iväg bra men en raceincident med Per C (sorry) på första varvet gjorde att flera fick en lucka som var svår att hämta hem, Johan H var en seg rackare men till sist så, riktigt rolig fajt och tröttheten var enorm!

2009-11-21

Vilan är över...

Efter urladdningen på GGN var det behövligt med ett par veckors vila, mycket lägligt prickade ju grabbarna in förkylning så vi hade ju inte kunnat kört ändå...synd bara på Kåsan i Falun annars hade vi åkt och kollat på dom tuffa grabbarna.

Nu drar det igång igen, en mjukstart med lite soft körning på Tofta, åkte GGN-spåret men oj vad vatten, om det hade varit race idag skulle det vara rena katastrofen. Vi fick åka ett annat spår och det kändes att det var riktigt kul, nu är suget tillbaka!

Vi laddar om till GEC 7, sista tävlingen i cupen sen kommer även LuciaRacet, ska bli kul...

 


2009-10-31

Vilket Race!!

Vilken helg, vilken upplevelse, visst en tävling som alla andra men GGN är så pass mycket mer, en riktig helhetsupplevelse som är svårt att vara utan när man en gång börjat.

I år var det Alex tur att ha sin premiär, 16 år och riktigt taggad, snacka om häftigt. Kan Ni tänka Er, här på lilla Gotland får vi uppleva världens största EnduroTävling, i lilla Sverige och på lilla Gotland, inte ens stora länder som England samlar så många Enduroåkare till sina tävlingar av liknande lopp. Det är häftigt det!

Vi kan lova, vi är riktigt nöjda med helgen, det har varit kanonkul och speciellt kul är ju att blev riktig Racing på Tofta, nu var det hojjåka på riktigt!

 

Alex!   Roger!

# 139, Plac: 42/130!

 

# 145, Plac: 46/625!

Vilken prestation, näst sist i starten, fick börja hämta upp redan från början vilket naturligtvis tar på krafterna. Annars ett perfekt Race med riktig kanonbana och riktigt asroligt, visst, tröttheten kom mellan varven men riktigt kul att Alex kom 6 varv på sin GGN premiär, inte illa pinkat!

Vi i SundbergrRacing är riktigt stolta och imponerade över insatsen, där ser Du, Du åker ju riktigt fort, 6 varv var inte bara en dröm!

Grattis Alex till en kanonplacering!

 

  Nervositeten var påtaglig, med förra årets katastrof i minne var planen att vara klart avvaktande i starten vilket lyckades, rullade på riktigt bra och kom in i sitt egna tempo, rullade om flera toppåkare (Benka N & Ove E) vilket stärkte. En kanonbana med dom bästa förutsättningar och riktigt riktigt roligt, kollade tiderna vid varvning och hängde med bra i ett snabbt sexvarvstempo ända till dom två sista varven där retliga fyra minuter försvann, kunde lätt kört ett varv till men nära sex varv stärker för framtiden!

Får Tacka Tommy Bodén och Lena för all hjälp i tankningen, vilken rutin vi börjar få, nästan som i F1!

Bästa "Gotlänning"  i motionsklasserna, de ni!

 

Bilder Innan start Bilder Start kl. 4-8-9 Bilder Start kl. 5 Bilder Start kl. 6-7 Bilder Klass 1-2-3
                 
       

       
       

Resultat

       

2009-10-25

FMCK Cup avgjord!

Nu har det varit prisutdelning i FMCK-cup i cross, Adde knep en tredjeplats totalt, trots att han bara varit med i två tävlingar av fyra, Benna blev fyra...medan Alex slutade på en elfte plats, låg med jättebra efter två deltävlingar.

 Hoppas planeringen blir lite bättre nästa år så vi kan köra fler deltävlingar!

 

Det börjar dra ihop sig..!

Nu har vi varit och bandat GGN banan, veckan som kommer blir det fokus på förberedelser för att på fredag besikta mm.

Hittade lite GGN historia på Youtube, GGN 1989, det här måste Ni se!

Klicka på länkarna...

GGN 1989 del I

GGN 1989 del II

GGN 1989 del III

Klass 80cc Klass Motion  

2009-10-17--18

Ränneslätt 2009!

Vilken helg, vilket bana, vilket väder, snacka om kanonförutsättningar för ett lyckat Ränneslättslopp 2009.

Innan hade vi en enormt stressig vecka med förberedelser i garaget, fyra hojar att serva upp i tävlingskick kräver sina garagetimmar, nästan så att det blir för mycket...men med det resultatet är det redan glömt!

Grabbarnas prestationer är ju bara kanon! Det har rullat på riktigt bra för oss alla, visst, ett par småmissar på ett långlopp av denna kaliber blir det förr eller senare och det får man ta med i beräkningen, Adde tog det redan i starten, Alex första varvet och Benna och Roger mot slutet.

Vi tackar Farfar och Stina för det fina publikstödet och för den goda Bullens korv, tänk vad det kan smaka (hur många får man ta?)!

Vi längtar redan tillbaka, men först åker vi Gotland!

Saknade Greve Gållösa (Tommy E, SMK Östgöta) på linjen och inte kommer han till Gotland heller, synd.

 

     
Alex fick till det riktigt bra, fastnade i träsket på första varvet men visade att det inte är någon idé att hänga läpp, rullade på riktigt bra och kämpade sig igenom 5 varv. Riktigt härligt kört, lyckades köra till sig en pokal och det är han helt klart värd! 34/140, kanon Alex!   Adde hittade inte rätta knycken, ny hoj som kräver lite extra explosivitet på kicken gjorde att Adde var sopsist i starten, djupt besviken körde han som en gud och plockade placering på placering, visar att det går bra att slå från underläge! Härliga kämpatag, slutade 24/55, Härligt Adde!   Benna fick till en kanonstart, var bland dom 10 främsta ut ur andra böj, vilken start! Gick kanonbra hela racet, förutom i slutet när en varvad lägger sig precis framför och Benna kör rakt över, fastnar och går på öronen, kanonbra kört, härligt tempo, slutade 19/60. Härligt Benna!   Roger var på hugget, väl förberedd och lagom tänd, får vara försiktig i dessa förrädiska starter. Rullade på bra, missen kom på det beryktade berget, gör reprisen från 2008, lägger sig inför publiken utan att skäms, får till ett bra tempo och klarar målet bland dom 100 främsta, slutar 87/300, nöjd dock utan pokal igen!
             

Bilder Ränneslätt 2009
             
     

Bilder Klass 5-6-7-8

  Bilder Klass 13   Bilder Klass 14   Bilder Klass 1-2-3-4
             

     

Resultat

  Starten Klass 13   Starten Klass 14   Starten Klass 1-2-3-4

2009-10-04

 

 

 

Lyckans Dag, Addes nya hoj kom hem!

Äntligen, nu har den anlänt, Addes nya hoj! Valet stog till slut mellan Honda och Yamaha, till slut kunde han bestämma sig för Yamman. En Yamaha YZ250F kan man ju inte kalla dåligt val, en av dom bästa på marknaden! Premiären skedde på Tofta, vilken dag!

Kul Adde, nu blir det rätt proportioner, sista tiden har det varit jobbigt, alldeles för stor för Hondan, men nu blir det andra bullar!

Ränneslätt blir tävlingspremiär!

En Honda CRF 150 är till salu!

     

Nu laddar vi för långloppen!

Det drar ihop sig, det börjar kännas rejält att det närmar sig, timmarna i garaget tilltar, förberedelserna och det taktiska upplägget har högsta fokus, träningsdosen ökas rejält samtidigt som allt ska klaffa.

Jag lovar, det kämpas febrilt och just nu är det bara fokus på de två återstående i klassikern, Ränneslätt 17-18/10 och GGN 31/10.

Alex gör sitt första GGN, startar i juniorklassen i Elitstarten, tror han börjar bli nevös...

Hoppas det går bättre än förra året...ingen startkrasch i år!

 


2009-09-14

Grattis Benjamin!

13 bast, det smäller högt, nu har vi inga barn utan bara tonåringar i huset, kul att det går framåt...

Hoppas Du får en fantastisk dag!

Hatten av alla blomster i skyn för Benjamin, 13 år idag!

Grattis önskar SundbergRacing!


2009-09-12

GEC 6 drog till Othem!

Allt pangande på Tofta tvingade GEC 6 att dra till MHF:s bana i Othem, en annorlunda och tuffare bana än vad många är vana med, men ändå rolig och kul men lite ombyte...

Mastervarvet blev ingen hit, Alex kommer in med ett däck som glidit av fälgen så det vara bara att vräka sig på däckjärnen och kränga däck, 10 min. till start, Tack Elias S för hjälpen, men vilken kass uppladdning vi fick!

Det visade sig på resultatet också att lusten runnit ur...satans däck!

Adde & Benna rullade på bra, men dom andra två i SundbergRacing är inte värda att nämna vid namn...fy skäms!

Blir en rafflande upplösning av GEC vid nästa tävling...

 

 

 

 


2009-09-05

 

 

 

Frans StubbRace!

Frans Andersson bjöd in till StubbRace-träning och eftersom det var premier för stubbrace för SundbergRacing kunde vi ju inte låta chansen gå förbi. Det blev nog en 15 förare och det var riktigt kul att få dra skiten ur hojarna för en gång skull, faan vad kul!

 Grabbarna stortrivdes och Adde provade Alex hoj en hel del för att se vad framtiden ska ge, Alex är rätt så för stor för Addes 150, men han åkte snabbt ändå. Det gick kanon för Adde på Yamma 250, Alex provade också WR:en, han tyckte den var väl vass vid påslaget, men annars mjuk och härlig...

Äntligen drar sig ombyggnaden av Malmö Airport:s Taxiljus mot sitt slut och man får vara hemma mer än fredag lördag, det innebär också att vi kan öka dosen träning, det behövs en rejäl uppryckning nu till höstens långlopp, vill passa på att tacka Roffa Nyberg för insatsen som reservfarsa, tack för all hjälp Roffa!

 


2009-08-29

 

Triathlon på Tofta!

Triathlon på Tofta innebär löpning 6 km, cykling 15 km och avslutningsvis Enduro i 90 minuter...det är här det gäller att vara allround...

Thomas H sopade mattan med gänget vad gäller löpning och cykling, när det sedan kom till enduro ledde han med sitt härliga försprång ända till sista varvet när LaLaLoka fått fyr i Husan och knep förstaplatsen...

Alex låg trea efter cyklingen och behöll försprånget helt ohotad och knep sista pallplatsen...härliga kämpatag och en bra träningsform inför höstens långlopp...

Mycket bra kämpat alla deltagare, ibland är det tur att man själv "inser sina begränsningar"...

 

 

 


2009-08-22

Gotland Enduro Championship GEC 5!

Efter allt regn blev det faktiskt en riktig kanontävling, rolig bana och härligt på!

Härliga resultat, Adde 1:a, Benna 2:a, Alex, fick stopp och kickade sig vansignig, fick fyr till slut, slutade 3:a, Roger 4:a.

SundbergRacing är riktigt nöjda, ligger bra till, i cupen,

Bredd: Alex 1:a, Roger 2:a

85 U: Adde 1:a, Benna 2:a

Nu gäller det bara att hålla i ända fram!

 


2009-08-02

Äntligen…! 

Den vackraste av de vackra, den finaste av de fina, den härligaste av de härliga, den snällaste av de snälla, den godaste av de goda, den sexigaste av de sexiga, den läckraste av de läckra, den skönaste av de sköna, den underbaraste av de underbara 

kort sagt, den bästa av de bästa, samtliga kategorier… 

Söndagen den 2 augusti kl. 14:oo sa vi JA till varandra och hon blev min på riktigt riktigt… 

Ingen kan göra mig mer lycklig än Du, älskar Dig Lena! 

Din för Evigt! 

Roger

 


2009-07-25

Allhage EnduroSprint & GEC 4!

Efter allt regn skulle Allhage bjuda på riktigt äkta GGN-före, märkligt, förra sommaren dammade det så ingen såg något, nu flyter myren värre än det brukar vara på självaste GGN!

Kul blev det iallafall, härliga fajter och värst spännande var det nog hos 80 grabbarna, blev en riktig fajt mellan Benjamin och Adde H i finalen, det gäller att hålla sig på hjulen, minsta miss och man är rökt!

En riktig kanonstämning, härligt väder och en kanonkul bana, härliga dräparträsk där allt kan avgöras om man har otur och kul att fler förare från fastlandet hittade hit!

Nu tar vi "semester"....vi ses!

             
     
             
Benjamin...hade ätit stark Thaimat i flera dar, gud vilken speed, snacka om på hugget, kämpade härligt och jämnt, fick en klockren start i finalen och ryckte, fajtades med Adde H in i det sista, ledde inför sista varvet, vurpade inne i skogen och segern slank, en riktigt fin och stabil körning, räckte till 2:a totalt, Grattis och ett härligt tempo!   Adde...kör ju kanon, 2:a i första heatet och överlägsen i andra, vurpisen kom fram i finalen men det räckte ändå till en 4:a, kör kanon, fel proportioner med lillhondan gör det riktigt svårt, men härligt kämpat, farten är riktigt bra och det ser kanon ut inför hojbytet...undrar vad det blir?   Alex...var med i starterna och körde riktigt stabilt, riktigt kul att se att han hänger med där framme med Aktiv. Riktigt spännande i finalen, orken tryter så nu är det fys som gäller i höst, är supernöjd med Yamman och en härlig inställning, riktigt bra kört Alex!   Roger...kom iväg hyfsat i första och var med rätt bra, en helveteskramp i armarna men 2:a heatet totalmiss i starten, marksyning på myren och sopsist, kom till B-finalen där starten gick kanon, ledde första varvet, fick släppa Melin, var ifatt ett par gånger och Erik L började jaga, lyckades in i det sista att hålla 2:a platsen, kul!
             

3/3/Total 2

 

2/1/Total 4

 

4/5/Total 4, 2:a Bredd

 

6/10/Total 10, 5:a Bredd


Klass 80 CC Ungdom

 

Klass Motion - Tjej

 

Klass Aktiv - Bredd

                       
 

 
 

 

 

         

Prisutdelning

 

Resultat

     

 

2009-07-21

SpeedCross P 18!

Blev en riktigt härlig tävling med härliga fajter, efter uppvärmningen var det högst osäkert om Adde skulle kunna köra, hojen gick inte men efter ett febrilt mekande i depån blev det fyr i spisen, Bennas pluttrar på, går inte rent men nu tror vi att vi hittat felet, med betoning på tror...

SommarRacen är lite speciella, kul med fastlänningarna, men hu vilka bussar, dom är ju jättestore!

Nu laddar vi om för Allhage Endurosprint, tror det blir riktigt skitigt och hoppas Rogers praktvurpskada lägger sig...annars blir det depp i lägret!

 

Benjamin...fick till det riktigt bra, trots en hoj som inte vill gå som den ska så knep han en andra plats totalt, tro att han är riktigt stolt att spöa upp brorsan Adde, kör stabilt och säkert, hade en härlig fajt med Grönhagen, riktigt spännande!...Mycket bra, härligt kämpat Benna! 2:a!   Adde...fick kanske inte den bästa uppladdningen, efter träningen strejkade hojen och vi fick kämpa rejält i depån, precis innan första heat fick vi igång den men det var extremt stressigt, fick riktigt bra snurr men vurpade i andra heatet, försökte ta ifatt och vurpade igen...stressen är inte bra...kämpade på ändå och slutade på en tredje plats, härligt kämpat Adde! 3:a!   Alex...körde härligt kontrollerat, kom lätt till A-final där han inte var med i starten, en vurpa i startböjen framför strulade till det också...kämpade på bra, slutade på en åttonde plats totalt av trettio så det är riktigt kanon, var riktigt nöjd själv...härligt kämpat Alex! 8:a!

Klass 80 CC Ungdom

  Klass Motion   Klass Aktiv
Heat Heat Final   Heat Heat Heat B-final A-final   Heat Heat B-final A-final
   
                           
   
         
    Prisutdelning   Resultat
     

2009-07-03--05

 

 

 

Stångebro 2009!

Vilken fest, vilka race, vilken stämning, vi har haft riktigt kanonkul kan vi lova!

Stångebro är ju minst sagt antingen eller...antingen dammar det så man inte ser eller också öppnar sig himlen och banan blir riktigt jävlig...ok, lagom finns faktiskt det också för söndagens Enduro SM fick ju riktiga kanonförhållanden...så är det, ingen kan som tur är styra över vädret!

SundbergRacing har gjort vad vi kunnat, härliga placeringar för grabbarna är bara att gratulera, riktigt härligt att se hur kämpatagen kommer fram när det väl gäller! Vi har haft en kanonhelg tillsammans och tur att tältet höll tätt, stog emot 90 mm regn!

 

 
Adde #9   Benjamin #10   Roger #169   Alex #226
Adde fick till en riktig kanonstart, trots att han när dom andra varvade för start stängde av och trodde det var start med avstängd motor, fick som tur var igång den innan skottet, pu!...varvade som 10:a vid första varvningen, speakern var på hugget! Ett riktigt härligt tempo som visade krafttag räckte till placering 15/90 vilket är riktigt imponerande! Vi i SundbergRacing är riktigt stolta, härligt kämpat Adde!   Benjamin var också med i starten, gjorde som brorsan, stängde av men fick snabbt igång den innan skottet, rullade på jättebra trots stora problem med hojen, gick inte rent vilket irriterade fruktansvärt! Gjorde ett kanonrace i riktigt tufft motstånd men vek absolut inte undan, slutade på plats 30/90 vilket är en riktig bedrift med tanke på att inte hojen gick som den skulle, vi är superstolta över insatsen, härligt kämpat!   Roger hade bestämt sig för att köra med huvudet, efter kraschen i GGN starten vill man ju inte uppleva besvikelsen igen, kom iväg hyfsat, fick kryssa sig genom startfältet och rullade på, 40 mm regn timman innan start gjorde förhållandena extrema, gick hyfsat första varvet men andra var det bara spår och en enorm kladdjocka, inte Rogers före, bärgade pokalen, lätt besviken på insatsen men hoppas komma bättre förberedd till nästa race, roligt var det iallafall! Placering 141/395.   Alex var med riktigt bra i starten, mycket svåra förhållanden efter 90 mm regn suger musten ur dom flesta, även Alex, rullade på bra, misströstade men när hejaropen från oss alla kom tände han och körde riktigt kanon...låg på bra och kämpade i det tuffa underlaget, det räckte till en imponerande placering 47/350 för att vara första racet i stora klassen, mycket bra kört och härligt kämpat!
                 

Klass 20, 21

 

Klass 8, 9

 

Klass 7

 

Klass 6, 10

 

Klass 1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

 

     

 

2009-07-01

Allt klart för Stångebro!

Äntligen är det dags, den legendariska "Inför Stångebrobilden" är tagen, allt är förberett så långt det går och alla är väldigt taggade!

Nu bär det av mot gamla anrika Prästtomta skjutfält, många lumpenminnen finns från alla tältdygn i omgivningen, nu ska vi också tälta men under mycket trevligare former... RACING!

Vi önskar alla medkämpar Lycka till, men vi viker oss aldrig!


2009-06-27

 

Tofta LagEnduro!

 

Tofta LagEnduro visade sig från sin bästa sida, en riktigt rolig bana, härligt högsommarväder och det bästa av allt, ett rejält genrep i äkta Stångebrovärme satt som en smäck!

Alex och Roger körde i lag och lyckades få till en fjärde plats, synd bara att vi inte kunde rå på Henrik och Jesper, nu är dom ju ena riktiga malloppor!

Adde och Benna körde i lag och rullade på jättebra tills punkaförbannelsen smög sig på, fick köra vidare med Bennas hoj, men grabbarna körde riktigt kanon!

Härliga kämpatag och härlig Endurostämning...nu laddar vi på för Stångebro!

 


2009-06-19

Trevlig Midsommar!

Ja, äntligen har vi kommit till midsommar, i denna intensiva tid kröner vi själva kungen av svensk sommar, Midsommar...

SundbergRacing önskar alla en underbar midsommar...vi ses!

 

 


Full fart kan man säga!

Detta är tiden då det känns som allt ska hända och det gör det ju faktiskt, studentfirande, skolavslutningar, allt det vanliga med att hålla ordning på hojarna, sedan spetsar vi med ett tredagars träningsläger i Enduro...

Känns som detta är tiden man skulle vara helledig för att hinna med...Tur att grabbarna är så pass självgående och håller en fantastisk ordning på grejorna, alla hjälps åt på ett härligt sätt så alla ska kunna köra så mycket som möjligt...

Hemsidan har tyvärr fått stå åt sidan...men nu kommer lite uppdateringar från den senaste tiden...


2009-05-30

2009-06-05--07

GMF CUP 1

CrossTävling Tippen

 Grabbarna körde den första deltävlingen i GMF Cup 2009. Tippen har ju inte varit speciellt välbesökt det sista året men det funkade ju riktigt bra ändå. Härliga fajter och kontrollerad körning med riktigt bra resultat, härligt kämpat!

Vore kul om det kunde komma några Endurorävar för tippen är riktigt kul att fajtas på...

Se start 1  >>

 

Se start 2 >>

 

Se start 3 >>

 

Se start 4 >>

 

     

 

EnduroTräningsläger

Tofta Enduroschool

Ett tredagarsläger i Enduro, perfekt uppladdning inför Stångebro, ja riktigt kul var det. Började fredagen med en tidsträning, syftet var att köra på tid före och efter lägret för att se förbättringarna, och vilket resultat sedan! Anders Olofsson och Kristoffer Almén från Enduroschool var tränare och gjorde det hela till ett kanonläger!

Alla förbättrade sig jättemycket, synd bara att Alex fick punka och fick bryta tidsträningen på söndagen, jättekul och jättehärliga kämpatag, hoppas verkligen vi kan få till ett läger även i höst! Tack till Anders och Kristoffer, härliga minnen!

   

 

 

 

 

 

2009-05-20

 

GEC 2 (7)

 Gotland Enduro Championship!

Dags för onsdagsrace, såg skapligt ut en timma innan start när regnet kom, öste ner och gjorde spåret väldigt förrädiskt, men det är ju lika för alla och visst, det ska va lite jävligt!

Ett riktigt roligt race där körtiden faktiskt blev riktigt lång... misstagen blir påtagliga när förhållanden blir tuffa, Roger behöver verkligen lära sig köra i backar, vad han är kass, gratulerar Frans till fjärdeplatsen!

Riktigt bra kört av Alex, hänger med i toppen och får han bara till det så...

Efteråt var det som att tvätta efter GGN, vad det kan bli skitigt!

Ps: Glöm inte anmälan till Stångebro! Ds

 

 

Adde #14

 

Alex #22

 

Benjamin #72

 

Roger #55

Knep starten, vurpade och fick vrålont i lillfingret och Mattias gick förbi, rullade på bra men fick ingen kontakt, varvade precis innan körtiden gick ut och fick gå ut på ett sista varv, vad sägs om en körtid på 2:47, nästan som ett GGN, härligt kämpat, 2:a! Kom efter i starten men lyckades ganska snabbt köra upp sig, fick till ett härligt tempo som visar sig hålla långt, hade det inte varit för tankningen...fick härlig snurr i skiten, nöjd 3:a! Snyggt grabben! Kom iväg bra och fick till ett kontrollerat lopp, trots det svåra underlaget, kom i mål med helt kopplingsgrepp (tillhör inte vanligheten) och "klarade sig" med två varv, härligt kört Benjamin! 3:a Missade lite i starten och hamnade i kön, låg och avvaktade lite väl länge och tyvärr blir man ju klart efter täten när man inte behagar köra om, lyckades ändå köra upp sig till en fjärde plats när problemen i backarna kom, Frans smet förbi (snyggt Frans), slutade som nöjd 5:a!

2009-05-17

 

Grattis! Adde 14 år...

Grattis Adde på 14-årsdagen!

Kommer ihåg när man fyllde 14, då började nedräkningen på allvar, bara 364 pinnar kvar till moppe!

Hoppas Du får en härlig dag, många Grattiskramar från SundbergRacing!

 

 

2009-05-16

 

Speedway på Galgberget!

För SundbergRacing var det premiär att gå och se Speedway på Galgberget. Mattias Andersson från Vargarna i Norrköping var över och körde match för Västervik/Vargarna.

Riktigt kul att se alla grabbarna fajtas på banan och vi kan bara berömma Mattias för insatsen, härligt!

Hoppas Ni får möjlighet att komma fler gånger, hoppet är nog inte helt släckt att få se 500 cc på Gotland igen, vi håller tummarna!

 

   

2009-05-15

 

 

Enduro/CrossTräning

Ja, en del har det blivit, både cross och enduro, har fungerat bra. Nu har vi en vilohelg innan racet på onsdag så att man är riktigt sugen så får vi se hur det går...

Vi kopplar av med att gå på Speedway, AnderssonRacing från Vargarna i Norrköping är nere för match på Galgberget, ska bli kul!

 

 

 

2009-05-02

 

GEC 3 (7)

 Gotland Enduro Championship!

Äntligen blev det tävling, efter att GEC 2 blev inställd har det varit lite tunt med EnduroTävlingar, nu blev det äntligen dags!

Ett strålande kanonväder, riktig sommarvärme, en riktigt kanonrolig bana och en hyfsad form gjorde det hela riktigt kul. Adde och Benna fajtades i 80 klassen, lite förrädiskt var ändå dräparträsket, fastnade man där var det inte roligt...Benna satt som sten, men Alex visade att ingår man i brödraskapet SundbergRacing så stannar man och hjälps åt.

En riktigt rolig tävling!

 

 

 


Alex #22

  Adde #14   Benjamin #72   Roger #55
     
Åker och fisåker, kan mycket mycket bättre, skäms, men ibland får man helt enkelt inget flyt och allt går käpprätt, stannade och hjälpte Benna i dräparträsket, härliga brödraskapstakter. Nu tar vi nya tag Alex!   Ett härligt tempo och en kontrollerad körning gav en rejäl förstaplats, satt fast i dräparträsket men kom som tur är loss, slutade 1:a   Sur som tusan att inte farsan stannade och hjälpte till i dräparträsket, skrek kom igen och slog på, som tur är stannade Alex, det var nära att Benna skulle ge upp, härligt kämpat och en erfarenhet rikare, slutade 2:a.   Äntligen gick det att få till det, pallplats är inte illa pinkat och det kändes faktiskt att det gick riktigt bra, så bra att det faktiskt blev 7 varv, skulle ju bara kört 6. Bra linjer och en lyckad tempohållning lyckades, riktigt nöjd! 3:a!

2009-04-25

EnduroTräning Tofta...

Äntligen var det dags, skadan i höften är läkt och det kändes riktigt bra att återigen få sätta fart i spåret på Tofta, var ju ett tag sedan vi körde där.

Vi hade förberett oss för rejäla pass inför tävlingen GEC 3, 2/5 men Alex hade ingen bra dag och körde därför inte den planerade tiden, Adde hann bara ett varv, sedan flög hjulbulten ur (tur att det gick bra), Benjamin körde knappt ett varv så flög kedjelåset, han hann också att knäcka kopplingsgreppet som endast var en halvtimma gammalt, så är det, bara att köpa nytt!

För Roger kändes det riktigt bra, var körsugen och fick till ett bra eget tempo, kändes skönt!

Nu laddar vi för helgen...vi får se hur det går...

Bilder >>

 


2009-04-18

Grabbarna förbereder sig för spåret i ViksEnduron...

 

 

Vi skulle varit där!

Premiären av ViksEnduron avgjordes i helgen, riktigt surt att vi inte kunde delta, men nästa år då får vi hoppas att vi håller ihop och kan åka över. Grabbarna hade en kanonhelg ändå kan vi lova...

Reportage i NT

Film 1>>   Film 2>>   Film 3>>


2009-04-18

Pallen för SundbergRacing!

Pallen hägrar och äntligen fick dom till det, pallplats för ALLA tre grabbarna i FMCK Cup, deltävling 2 (4).

Härligt att se att träningslägret verkligen gav resultat, måste bara få lyfta fram Alex första heat, riktigt härligt, vilket tempo, snyggt! Ett härligt Race, smolk i bägaren bara med Alex vurpa på sista varvet i andra heatet, men lyckligtvis slutade det bra utan skador...nästa gång...

Resultat

   
Benjamin #72, Heat 1: Fick en bra start, tvåa ur böj strax före brorsan, rullade på bra när han faller, Adde ligger precis bakom och för att inte göra en "Roger" (kör över den framförvarande) så blir han också tvungen att gå omkull, Benna förlorar kopplingsgreppet i fallet och har problem att få rull igen men kommer igen, och vilken uppkörning sen, sopsist men kämpade sig ifatt och kom om, 3:a!

 Heat 2: Fick även här en skaplig start, trea ur böj och höll placeringen kontrollerat, härligt kämpat Benna! 3:a totalt

  Adde #14, Heat 1: Kom iväg hyfsat, låg efter Benna och det som såg ut att bli en riktig fajt kom av sig vid BennaAddeVurpan, Adde kom igen snabbt och kunde kontrollerat bevaka 2:a platsen, 2:a!

 Heat 2: Fick en bra kanonstart, 1:a ur böj men tvingades släppa en placering, höll ändå farten tätt tvåa efter Emil H som kontrollerat bevakade 1:a platsen, nu börjar hoppen sitta vilket kapar många sekunder, Snyggt jobbat Adde! 2:a totalt

  Alex #22, Heat 1: Fick en bra start, inte först, 4:a ur böj, men snirklade sig snabbt upp till en förstaplats, fick köra sitt eget tempo och tog heatsegern med mycket god marginal, mycket snyggt kört, imponerande!

Heat 2: Kom inte iväg så bra, långt ner i fältet, men lyckades köra upp sig till en kontrollerad andra plats när Frans A började närma sig, fick öka rejält och började varva andra åkare när det händer, krokade ihop med en varvning och vurpar, tappar luften men kommer ändå upp och klarar en 6:de plats, synd i oturen men det är ju Racing, en riktig kanonuppvisning, JIPPI!  3:a totalt


Se start 1 >>

  Se start 2 >>    Se start 3 >>   Se start 4 >>   Se start 5 >>   Se start 6 >>
                     
         
Heat 1 Aktiv   Heat 2 Ungdom   Heat 3 Motion   Heat 4 Aktiv   Heat 5 Ungdom   Heat 6 Motion
                     

2009-04-14

Drömmarnas Afton!

Adde var så 250 sugen att han helt enkelt inte kunde hålla sig längre, tjat, tjat och åter tjat, tills han äntligen fick prova Alex Yamma, och visst proportionerna stämmer klart bättre...längtade ändå tillbaka till Hondan, känns tryggt!

Vi får väl se vad framtiden bär med sig...


Ingen ViksEnduro för SundbergRacing...

Skitvurpan för en vecka sedan där Roger vurpade på P18 var klart värre än det såg ut, en kraftig smäll i höften och avvaktan på ny röntgen gör att vi tyvärr får ställa in ViksEnduron, hade varit jäkligt roligt, men det får bli en annan gång...Nu laddar vi istället för FMCK Cup på lördag, ska bli kul för grabbarna!

250 >>


2009-04-11--12

Crossträningsläger P18!

Ett tvådagars träningslägerläger med riktigt bra tränare, bra bana, kanonväder, ja, dom bästa förutsättningarna. Det märktes också på resultatet, alla gick fram markant och man kan tydligt se hur farten ökat för samtliga, kul!

Ola Eifrém som huvudtränare gjorde lägret riktigt lärorikt, kanontränare med en härlig förmåga att förklara och få grabbarna att våga testa och verkligen ta det där steget till förbättring, härligt att se!

En helg med riktigt mycket hojåkande, många timmar i sadeln ger helt klart resultat!

Vi har alla haft riktigt roligt, Tack Ola & Roger!

Lördag >>

Söndag >>


2009-04-10

Crossträningsläger P18, 80cc!

Vilket kanonväder, kunde inte bli bättre, regn på torsdagen gav dom bästa förutsättningarna för ett lyckat läger, och vilka grabbar, snacka om att alla sträckte sig flera snäpp! Härliga kämpatag i den intensiva körningen gav ett klart resultat, riktigt kul att se hur alla tar åt sig och verkligen vågar att sträcka ut och satsa allt!

 

Bilder >>

Benjamin körde riktigt kanon, snacka om att det börjar ta sig, nu jäklar är det fyr i spisen! Riktig kanonkörning med tydligt resultat gör att det är riktigt roligt att se hur kontrollen börjar komma på hojen, tar ut det mesta ur Hondan. Ett kanonresultat, men sen var det mört på slutet också, härligt kämpat Benjamin!

Adde börjar komma på tekniken med hoppen, full gas och ett härligt tempo, snacka om att träning ger resultat, nu ser det riktigt kontrollerat ut... Det är riktigt kul att se hur man tar åt sig av råden och hur snabbt utvecklingen går, härliga kämpatag Adde!


2009-04-05

FMCK Cup 1 (4), cross!

Då var det dags för cross-cup-premiären på P18, en härlig stämning, kanonbana och riktigt kul, Alex första kommentar i bilen hem, Fan vad kul det var idag! Får gratulera Emil Hanebring till segern i ungdomsklassen, Frans Andersson i motionsklassen, vi glömmer inte Mats Åkerbloms överlägsna seger i Aktiv, tack för showen Mats!

Grattis Alex till 2:a platsen i motion, Adde till 5:e och Benna till 7:e i ungdom, härliga kämpatag!

Resultat

   

 

   
Alex #22, Heat 1: Kom iväg bra, en stabil start och ett stabilt heat räckte till en 4:e plats. Helt klart ett riktigt styrkebesked, trots ringrosten...Heat 2: Ytterligare ett härligt heat utan större missöden, 2:a plats, härligt kämpat! 2:a totalt   Adde #14, Heat 1: Fick en bra start, lite överhettad, resulterade i två vurpor vilket naturligtvis speglade resultatet, det gäller att hålla sig på hjulen, 7:de plats, slagen av Benna...Heat 2: Kom iväg bra även här, svalnat lite i pausen och körde till sig en riktigt bra 4:e plats, så ska det se ut! 5:a totalt   Benjamin #72, Heat 1: En härlig start och en stabil körning räckte till 6:e plats, klart före brorsan...Heat 2: Riktigt stabilt även här, rullade på kanonbra och körde till sig en 7:e plats, härligt kört Benna! 7:a totalt
                     

         
Heat 1 Motion   Heat 2 Ungdom   Heat 3 Aktiv   Heat 4 Motion   Heat 5 Ungdom   Heat 6 Aktiv

2009-03-21

 

Enduro>>

 

 

Härlig Enduro i Härligt väder!

Vilket väder! Härlig Enduro precis som den ska vara..

En riktigt rolig dag, kul att Nygren gjorde "smygcomback" med nya hojen, hoppas han snart kan vara med på allvar!

Kändes lite trögt i början, men man vänjer sig med underlaget, slipprig kalksten, gick bättre och bättre

Alex kunde ju inte hålla sig så det bar även av till P18 för ett crosspass!

 

 

Cross>>

 

 

Ett riktigt supervårtecken!

Oj vad folk det var på crossbanan, det var ett riktigt vårtecken, vi kom lite sent efter att varit och tränat Enduro och hade faktiskt problem att få plats på parkeringen..

Alex var så sugen, Adde med men efter en punkis i skogen valde han att avstå, Benjamin och Roger nöjde sig också med skogen.

Var en riktig fart på P18, det var nästan så man blev lomhörd, men häftigt att se och bra träning för Alex, gick riktigt bra!

 


2009-03-14

 

 

Bilder >>

 

 

 

Äntligen Vår-premier på P18!

Äntligen kom det ett riktigt vårtecken, vår premier på P18. Snacka om att det var ringrostigt, första varven var en pina men sedan släppte det mer och mer...

Kul att se hur grabbarna växer sig starkare och orkar hålla i, var ju inte speciellt lättåkt i den våta sanden... men nyttigt!

Känns rejält i armarna!

Ett roligt ombyte efter all Enduroträning, sist vi var på P18 var helgen innan Ränneslätt, nästan precis fem månader sen...

 


2009-03-09

 ViksEnduron!

18/4 är det EnduroTävling i Valdemarsvik (13 mil norr om Oskarshamn) där SundbergRacing har sina rötter.

Vore kul om vi kunde åka upp ett gäng "Gotlänningar" och prova på lite "fastlandsbanor". Häng med, vi åker!

Finns ett Bed and Breakfast för boende i hotellstandard, fr. 250:-/pers inkl. frukost, lakan mm.

 

 

 

Inbjudan >>

 

Anmälan >>

 

Bed and Breakfast >>

 

 


2009-03-07

 

Reportage

Bilder GEC 1

Resultat GEC 1

 

GEC 1 (7)

 Gotland Enduro Championship!

Ja då var den riktiga premiären avklarad, mycket folk och ett härligt februariväder gjorde att det blev en härlig Endurodag och vi gratulerar totalsegraren Johan Funk.

Det var riktigt roligt att se Alex kliva fram och ta för sig, efter en klockren start var han i ledningen hela racet tills han oturligt nog vurpade på sista varvet och Per Carlsson kunde gå om och knipa segern...men en stark andraplats gör att vi är riktigt stolta över prestationen, starkt kämpat!

Adde lyckades ta segern i 80 klassen före Alex Nordvall, trea blev Benjamin, härligt kämpat alla!

En otäck krasch på första varvet tog en del fokus för Roger, hade jättesvårt att släppa det mentalt när plötsligt Ove som var utslagen, plötsligt susar förbi, snacka om att man blev snopen, trodde han var på sjukan!

Lyckligtvis klarade sig Ove någorlunda bra så vi hoppas och håller tummarna att han är kry till nästa race!


             

     

Alex #22

  Adde #14   Benjamin #72   Roger #55
Ett riktigt styrkebesked, en klockren start och ledning hela racet, tills vurpan på sista varvet visade att tempot ökat rejält. Några småmissar som är riktiga lärdomar för att nå ända fram till segern skapar förhoppningen. Nu kör du ju riktigt bra grabben, riktigt kul att se och vi kan lova att SundbergRacing är riktigt stolta över insatsen!   En klockren start och ett kontrollerat race resulterade i seger i ungdomsklassen 80cc. Härligt tempo med bara en vurpa gör att det börjar kännas säkert. Vi lyfter på hatten för insatsen och ser fram mot fler deltagare i ungdomsklassen! Mycket bra Adde!   Missade starten men kom ändå in i ett bra tempo, några missar och en vurpa som gjorde att han var tvungen att gå i depå och byta kopplingsgrepp kostade honom andraplatsen. Imponerande att han bytte greppet själv och kom igen ut i spåret, visar riktiga kämpatag...härligt kämpat Benjamin!   Missade starten men kom ändå in i ett bra kontrollerat tempo när Ove kraschar in i ett träd, såg riktigt otäckt ut vilket gjorde att man "missade" klungtempot och tappade fokus, trots tidsavdrag för att vi stannat och förvissat oss om hur Ove mådde blev det en åttondeplats, inget vidare styrkebesked här inte...skulle ha kört i Aktiv!
 

 

   

2009-03-01

 

Alex fyller GGN, 16 år!

Grattis Alex på 16 årsdagen!

Äntligen kom dagen och vi i SundbergRacing hoppas Du får en fantastiskt härlig  dag...

Nu är det bara att sätta igång och träna,

-Det är ju snart GGN!

 

2009-02-25

Sportlovsbilder...

 

 

SportlovsEnduro!

Tyvärr hade vi ju inte vädrets makter med oss för att det skulle bli jättelyckat som vi hoppats. Riktig dimma, duggregn i luften, ca. 4 plusgrader gjorde spåren enormt slippriga och hala, märktes inte att man hade dubbdäcken på...

Några tappra krigare var vi iallafall som tog chansen, vi grillade korv, precis som man faktiskt ska på ett sportlov, så har det alltid varit, vi hade riktigt roligt, men det är klart, det hade varit härligt om lördagens snöspår fått varit frusna...kanske var det sista rycket med dubben, vi får se!

 


2009-02-21

 

TWE

Tofta Winter Enduro!

Vi gratulerar segraren Mats Åkerblom till både Dag och Natt segern, GRATTIS!

Vilket väder, vilken bana och vilket Race! En riktigt rolig tävlingsdag med kanonväder gjorde att TWE faktiskt blev just Tofta Winter Enduro. Riktigt kul att Roffa Nyberg äntligen gjorde comeback i spåret...det hade vi längtat efter.

Roger blev omkörd av Totalsegraren Mats Åkeblom och man blir ju otroligt imponerad av hur fort det går att åka i skogen, riktigt häftigt att se!

Tävlingsformen med intervallstart är ju rätt spännande för förarna, kanske mindre spännande för publiken eftersom det är svårt att få den där riktiga spänningen.

SundbergRacing har haft en kanonrolig dag, synd bara att Benjamin fick lämna WO, men vi får tacka honom för dom fina bilderna istället!

TWE 1 Dag

TWE 2 Natt

Resultat Dag

Resultat Natt

Reportage


Adde #14

tyckte att banan var riktigt kanonkul, gillade däremot inte taggbuskarna nere vid hästskon, inget skönt att vurpa i iallafall... Tyvärr blev han ju ensam i 80CC klassen men hoppas naturligtvis att fler kommer med nya tag kommande Race. Körde kontrollerat och hade häng på en del stora grabbar så det visar ju att det börjar bli tempo även här. för att vara första gången med dubb i snö kan man ju bara berömma, så enkelt är det faktiskt inte. En härlig inställning och härliga kämpatakter gör att det är riktigt roligt och se hur utvecklingen går framåt!

 

Alex #22

visade att farten börjar komma, rullade på i ett riktigt bra tempo, härligt att se att det går framåt. Det var en riktigt rolig dag med nya dubbdäcket bak vilket var premiären i snö på riktigt. Provade på klassen med dom stora pojkarna "Aktiv" och visst finns det ju en bit kvar men en riktig utmaning att få riktigt tufft motstånd ger erfarenheten längre fram. Tröttnade på slutet vilket troligtvis beror på slut på vätska, camelbaken var ju full när han kom i mål, men det är ju en konst att dricka "under drift". Framhjulspunkis på fjärde varvet av sex gjorde det svårkört... fantastiskt kämpat, och en härlig inställning!

 

Roger #55

gjorde sin debut i "Aktiv", som tur var bröt ju en förare så han undvek förnedringen..., trodde faktiskt det skulle gå att få med sig några andra i samma kaliber, men det verkar trögt, vi får väl se till GEC. Rullade på rätt bra, fick faktiskt "lite" häng på några som åker betydligt fortare så det får man väl ta som bra träning, hade problem med drickandet som troligen var orsaken till att köra rakt i väggen inne i "knixiga skogen" (kändes som den aldrig skulle ta slut), fick i sig lite vätska sen gick det bättre igen... En riktigt jävlig dag med ständig huvudvärk gjorde att nattkörningen uteblev, alla förberedelser var klara och hade sett fram mot att köra mörker i snö men det blir väl fler gånger!

 

Benjamin #72

fick lämna WO, ett envist halsvirus stoppade honom från start men han är på bättringsvägen... Han saknar ett framdäck med dubb i, så är det någon som har ett, hör av Er!

 

 

       

2009-02-14

Bilder...

 

 

Äntligen dubb!

Äntligen fick dubbdäcken komma på och visa hur roligt det är att åka i snö med kanonfäste, tyvärr kostar ju däcken en del vilket gör att tillgången är begränsad.

Alex har ett bra framdäck, men naturligtvis saknas ju det riktiga drivet, Adde hade ju tur att få ett däck av Jeppa S så han har också styrdubb, Benjamin däremot saknar dubb vilket gör att Benjamin och Adde byts om...inte det roligaste kanske men så är det...

En riktigt rolig vinterdag, temp runt noll och vindstilla, var väl bara solen som saknades...

Nu laddas det frö TWE, Tofta Winter Enduro nästa helg, det blir tävlingspremiären 2009, vi får väl se hur många som kan ställa upp...

 

 

2009-01-31

 

EnduroGalan 2009!

Vilket prisregn för SundbergRacing!

Grabbarna kunde gå hem och vara riktigt nöjda med alla priser. Skörden blev 4 pokaler för Adde, 3 för Benna, Alex och Roger fick nöja sig med plaketter, men vad gör det...vi kommer igen!

En riktigt rolig EnduroGala med glada miner, härligt sällskap och god mat och dryck!

Nu satsar vi järnet inför 2009!

 

Bilder...

 

 

2009-01-31

Bilder...

 

 

Härlig WinterEnduro!

Ja, ingen hade väl räknat med snö, snudd på skitnära att vi ställde in eftersom Adde & Benna inte har några dubbdäck men efter lite övertalning testade vi i alla fall.

Alex & Roger körde dubbat fram och häftigt vilket grymt fäste det är. Adde & Benna körde utan dubb och det funkade faktiskt riktigt bra för dom också, men visst är det förrädiskt...

Ett riktigt kanonväder gjorde körningen extra roligt, var länge sen man såg solen överhuvudtaget.

En kanondag med riktigt rolig åkning i riktigt roligt sällskap!

 

 

2009-01-24

HojPremiär 2009!

Äntligen blev det dags att dra ut, okey lite busväder men vad gör det i Enduro, det ska va lite jävligt!

Premiären avlöpte helt smärtfritt, det bästa var nog att det var så där riktigt skoj, alla hade jättekul och det gick faktiskt över förväntan för alla, trots det långa uppehållet.

Nu är vi igång igen, nu kör vi på!

Bilder...

 

 

 


2009-01-21

Här ska det bli skoj!

Här kommer det grejor, senaste nytt!

Hoppas det kan komma några fler fastlänningar till våra sommartävlingar, ett kanonsätt att fira semestern på, ta med familjen och upplev "Motorsport på Gotland"

Nu i januaridiset går vi väl alla och längtar till ett sommarvarmt Gotland...

Ni kommer väl ihåg förra året...

 

AllhageEnduro 2008

SpeedCross 2008

   
   

2009-01-11

 

Välkommen till 2009!

 
 

 

 

 
 

Vi vill önska alla God fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År!

Nu ligger vi mest och putsar ekrarna och väntar på rätt vind för att ge oss ut. Ett ganska långt uppehåll är till ända och vi planerar att snarast sätta fyr i spisen igen...

Vi har ett 2008 bakom oss som bjöd på många roliga motorminnen, har sammanställt höjdpunkter och även rena lågvattenmärken i en årskrönika för 2008, mycket minns vi med glädje!

Fantastiskt är att SundbergRacing.se besöktes av hela 10 575 besökare under 2008, det är inte så illa pinkat!

Årskrönika 2008